Kreatív fiatalok

2022.02.03. 16:59

Tata nevezetességeit népszerűsíti a talentumos diákok kiállítása (fotók)

A Talentum Művészeti Szakgimnázium diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás február első napján a Vármúzeum vártorony kiállítóterében.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tata 2022 címet viselő tárlat anyagában a Kuny Domokos Múzeumot és programjait, valamint városuk nevezetességeit népszerűsítő terveiket, grafikai alkotásaikat mutatják be a 13. osztályos diákok. 

Az idei év első időszaki kiállítását dr. Schmidtmayer Richárd mutatta be. A múzeum igazgatója elmondta, intézményük hosszú évek óta a minél szélesebb körű nyitásra és a folyamatos megújulásra helyezi a hangsúlyt, ebben pedig nagy szerepet játszik a Talentum iskola, melynek fiatal alkotói az elmúlt években több kiállítás hátterét is elkészítették. 

– Az együttműködésünkben a kíváncsiság a legfontosabb elem, hiszen kíváncsiak vagyunk arra, hogyan látják a diákok a várost és annak népszerűsítését. Ez nekünk is fontos visszajelzés, mert általa egészen új nézőpontokat kapunk – mondta  dr. Schmidtmayer Richárd.

A kiállítást Michl József polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a Talentum iskola folyamatosan újabb és újabb kreatív ötlettel, inspirációval lép a tataiak elé, ezért pedig köszönet jár nemcsak a diákoknak, hanem a pedagógusoknak is, akiknek támogatása, ösztönzése és szakmai útmutatása nélkül nem valósulhatnának meg a különböző projektek.

A tárlat március végéig látogatható a vártoronyban, ahol húsz fiatal alkotó látvány és tárgyterveit, posztereit, ajándéktárgy ötleteit láthatja a közönség. Ahogyan a város közösségi oldalán írta: a leporellókat hamarosan közzéteszi és szavazásra bocsátja online felületein a tatai múzeum.

Kreatív fiatalok Összesen húsz diák alkotását tekinthetik meg az érdeklődök. A 13. évfolyam növendékei 2021/2022ben: Bakos Kata, Dinnyés Sára, Kozma Kevin, Szanyi Fruzsi, Magyar Maja Barbara, Pintér Boglárka, Terék Márti, Hajgató Vanessza. A volt 13. évfolyam tanulói pedig 2020/2021ben: Fehér Nóri, Veszelovszki Bernát, Kreidl Máté, Básti Flóra, Garzol Dorina, Bán Anna, Tóth Alexandra, Kovács Mariann, Péter Antónia, Báthory Rudolf, Lovas Fanni, Szabó Rebeka – tudtuk meg Szigetvári Krisztinától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában