Beruházás

2022.02.11. 16:30

Ősszel elindulhat a neszmélyi komp a Dunán

Ebben az évben zajlanak fejlesztések, beruházások, illetve „futnak” pályázatok az élhetőbb település érdekében, tudtuk meg Janovics István polgármestertől.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Összegét és a munkálatok volumenét tekintve egyértelműen a legjelentősebb beruházás a neszmélyi kompkikötő, amely Interreg V A – Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg. A tervek szerint a nyár közepére, végére megkezdődhet a kikötő és a csatolt létesítmények próbaüzeme, ősszel pedig megindulhat a szolgáltatás, azaz a forgalom is a Duna két partja között. 

A magyar falu program keretében az önkormányzat pályázott a ’70-es, ’80-as években épült ravatalozó felújítására. A régi épületre rá is fér egy alapos korszerűsítés. Arról nem is szólva, hogy ma már kötelező mosdóval és illemhellyel is ellátni a épületet, így parkosításra és tereprendezésre is szükség lesz. A polgármester folyamatosan egyeztet a lehetséges felújításról az egyházak képviselőjével, valamint a temető üzemeltetőjével. A benyújtott pályázatról nyár elejére várható döntés, pozitív elbírálás elején a munkálatok szinte azonnal megkezdhetők. 

Február végén a Vízimolnár utca teljes hosszában folytatódik a kerékpárút kiépítése, miközben az utca teljes korszerűsítését is el szeretnék végezni. Amennyiben nem lesznek úgymond zökkenők, úgy a nyár közepére a bicikliút eléri a Hajóskanzent. A terepmunkák egyébként folyamatosan zajlanak a nyomvonalnak megfelelően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában