Beruházás

2022.02.26. 07:00

Májusban nyitnak az új tatabányai szolgáltatóház üzletei (Fotók)

Hamarosan befejeződik a város szívében a szolgáltatóház építése. A parkolók kialakítása mellett folyik a megközelítését segítő út kialakítása, s már a bérlők csaknem nyolcvan százalékával megállapodtak.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Sűrűn egyeztetnek a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., a leendő bérlők, és kivitelezők képviselői a szolgáltatóházban. Zsidek Ferenc, a T-Ingatlan Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta lapunkat arról, hogy jelenleg hogy áll az építkezés. 

– Az önkormányzat már a beruházáshoz kapcsolódó parkolókat és bekötőutakat építi, alakítja – mondja Zsidek Ferenc. 

Négyágú csomópontot alakítanak ki, hogy a Dózsakert felől érkezők egyenesen be tudjanak hajtani a mélygarázshoz és a mellette kialakított szolgáltatóház alatt lévő komplexumba. A Tatabányai Kollégium mögött is leaszfaltozzák a területet, és további negyven gépjármű számára alakítanak ki parkolóhelyet. Ezek a munkálatok várhatóan március végére befejeződnek, s akkor megkaphatja a szolgáltatóház a használatbavételi engedélyt. 

Az ügyvezető igazgató hozzátette, a konténerek elszállítását követően a Győri út és a szolgáltatóház közötti zöldterületen a kivitelező, a WHB Kft. helyreállítja a kerékpárutat is. 

A beruházás hamarosan befejeződik. A csaknem háromezer-ötszáz négyzetméteres épület nyolcvan százalékát már bérbe adtuk. Május elsejétől várhatóan fokozatosan nyitnak az üzletek.

Várhatóan bank mellett egészségügyi szolgáltatók, a T-Szol közműves szolgáltatói, a parkolási ügyfélszolgálat és diákmunka-közvetítő is ideköltözik. Tárgyalnak a vízművel és keresnek vendéglátóipari tevékenységet folytató vállalkozót is kávézó és étterem működtetésére. A mélygarázsban pedig autómosó is lesz majd. 

– A legtöbb üzlet már ki van festve, s részmunkaterületeket is átadtunk már a bérlőknek, akik így saját igényeiknek megfelelően tudják alakítani a belső tereket. Hozzátette, a járvány előtt indult a beruházás. Akkor bátrabban futottak neki, s nem gondolták, hogy majd gondot okozhat egy vendéglátóegység keresése. A járvány azonban jelentősen befolyásolta a beruházást. Az építkezés során is volt olyan, hogy állt a munkafolyamat a megbetegedések miatt. Most pedig a bérlők igényei szerint módosítottak a terveken. 

Emelet szakmai tartalommal - A szolgáltatóház építése a városi önkormányzat beruházásaként valósulhat meg. Alapvállalásként két szinttel magasabb lett volna, de végül csökkentett tartalommal valósult meg, így 2,5 milliárd forintot fordítottak rá. Sikerült az eredetileg meghatározott kivitelezői áron megépíteni, ám szükséges volt plusz 190 milliós forrásra a bérlőket segítő és szolgáló emelt szakmai tartalom kiépítésére. A mélygarázs és a felújított rendezvénytér után, májustól már fokozatosan ezt is birtokba veheti a város. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában