Értékesítés

2022.02.03. 09:42

Közbelépett a képviselő: megmentené a kormány az oroszlányiak balatoni gyerektáborát

Az oroszlányi képviselő-testület a káptalanfüredi gyerektábor értékesítése mellett döntött, Czunyiné dr. Bertalan Judit a kormányhoz fordult, hogy ne veszítsék el a balatoni üdülések lehetőségét a helyi gyerekek.

Kemma.hu

Az oroszlányi képviselő-testület a a múlt héten döntött arról, hogy értékesíteni akarja a káptalanfüredi gyerektábort. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője azonnal tárgyalásokat kezdeményezett, hogy 

Káptalanfüred ne csak emlék maradhasson

Már a testületi ülésen is polémia bontakozott ki a tábor értékesítése kapcsán egyébként. Gyuga Mihály (Fidesz-KDNP) a testület értesítését hiányolta az értékesítés szándékáról. A képviselő nemtetszésének adott hangot, miszerint a polgármester nem kért felhatalmazást a balatonalmádi, egykori úttörőtábor eladásával kapcsolatban.

Lazók Zoltán (OLPK) egy korábbi, 2020 májusi polgármesteri döntésre hivatkozott, amely jog szerint megillette a pandémia első hullámának idején. A fideszes képviselő viszont úgy vélte, hogy a város ikonikus tulajdonáról van szó, amely fejlesztést igényelne és célszerű lenne folytatni vagy újjáépíteni a diákok üdültetését. Nyomatékosította, hogy nem ért egyet az értékesítéssel, ami meg is látszott a szavazatok összesítésénél. A testület nyolc igen, három nem és egy tartózkodás mellett fogadta el végül a határozati javaslatot, mely szerint 98 millió forint értékkel és bruttó 213 ezer 360 forintos szakértői értékbecslési díjjal együtt meghatározott kikiáltási áron, versenytárgyalás keretében értékesítik az ingatlant.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az után, hogy az oroszlányi testület baloldali többsége megszavazta a tábor értékesítését, egyből elkezdett segítséget keresni. A hétvégén egyeztetéseket kezdett a kormánnyal, és elsején meg is érkezett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válasza.

Eszerint a kormány hajlandó megvásárolni a várostól a tábort, hogy az oroszlányi gyerekek nyaraltatását, üdültetését szolgálja az továbbra is, és hogy közvagyon maradhasson a létesítmény. Czunyiné dr. Bertalan Judit átadta ezt az ajánlatot Lazók Zoltánnak, és kezdeményezte, hogy vonják vissza a határozatot. A leveleket, mind a miniszterét, mind az oroszlányi polgármesternek írtat, a Facebook-oldalán közzé is tette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában