Segítségnyújtás

2022.02.11. 17:30

Fontos műszereket adományozott a Güntner a tatabányai kórháznak (Fotók)

A Güntner-Tata Kft. az első cég, amely ebben az évben segített a Szent Borbála Kórháznak. A tatai cég egymillió forint értékű műszereket adományozott az intézménynek.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az egészségügynek mindig minden segítség fontos és jókor érkezik. A legutóbbi ilyen alkalomnak megyénkben a tatabányai Szent Borbála Kórház örülhetett. Dr. Kanász Gábor főigazgató vette át az összesen egymillió forint értékű műszereket  Schwarczenberger Tamástól, a Güntner-Tata Kft. ügyvezető igazgatójától.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai irányításával működő Országos Kórházi Főigazgatóságtól folyamatosan érkeznek a műszerek és a berendezések, de 2022-ben most először kaptunk egy vállalattól kézzel fogható segítséget – mondta dr. Kanász Gábor. – Két műszerészünk, Kerekes László és Horváth Csaba jóvoltából gyorsan a helyére kerül majd a 30 véroxigén- és pulzusmérő, a 20 infúziós állvány és a defribillátor. Köszönöm, hogy rendszeresen gondolnak ránk, többször is juttattak nekünk már adományokat.

– Sok dolgozónk került kórházba decemberben a negyedik hullám idején, a delta variáns miatt - emlékezik Schwarczenberger Tamás. – Elmondták, hogy nagyon segítőkészek, lelkiismeretesek voltak az orvosok, ápolónők, minden itt dolgozó. Kollégáink a Güntnertől viszonzásképp felajánlották a segítségüket. Egyeztettünk, mire lenne a legnagyobb szükségük, majd gyorsan beszereztük és most elhoztuk. Remélhetően lesznek követőink, más cégek is adományoznak majd a kórháznak.

Dr. Kanász Gábor az átadó után hozzátette, már érzékelik, hogy visszaszorulóban van a járvány, a csökkenő esetszámok bizakodásra adnak okot. Hozzátette, nem szabad könnyedén venni, ha valaki megbetegszik, a védekezés legjobb módja az oltás.

További részleteket a 24 Óra február 12-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában