Fejlesztés

2022.01.02. 08:52

Csökkentik az akkumulátorgyár zajkibocsátását Komáromban

2022 első negyedévében kezdi meg az SK On Hungary Kft. a komáromi üzemek fejlesztési munkáit a zajkibocsátás csökkentésének érdekében

K. D.

Az SK On Hungary Kft. komáromi üzemei

Forrás: skonhungary.com

A kormányhivatal által jóváhagyott zajcsökkentési intézkedési terv megvalósítására kötött szerződést az SK On Hungary Kft. A komáromi üzemek zajkibocsátási értékeinek csökkentését szolgáló fejlesztési munkák a tervek szerint 2022 első negyedévében kezdődhetnek meg és egy év múlva, 2023 elején fejeződnek be. 

Annak érdekében, hogy a Komáromban létesített üzemeinek működésével járó zajterhelést minimalizálja, és így az ipari park környezetében élők ezzel kapcsolatos panaszait orvosolja, az SK On Hungary Kft. (korábbi nevén: SK Battery Hungary Kft.) és az SK Battery Manufacturing Kft. az építési fázisok lezárását követően az erre vonatkozó kormányrendeletnek, illetve a környezethasználati engedélyekben foglaltaknak megfelelően zaj elleni védelmi intézkedési tervet készített. Ezt a kormányhivatal illetékes főosztálya még az ősz folyamán jóváhagyta. 

A zajvédelmi szakértők bevonásával elkészített terv mindkét komáromi üzem esetében olyan zajárnyékoló paravánok, zajvédő falak építését tartalmazza, melyekkel hatékonyan csökkenthetőek lesznek az elektromos járművekbe akkumulátorokat gyártó üzemek zajkibocsátási értékei. 

A két ütemben, az Andus Hungary Kft. kivitelezésében megvalósuló munkálatokról, a cég ígérete szerint, rendszeresen tájékoztatni fogja az illetékes hatóságokat és a lakosságot. Az SK első akkumulátorgyárát Dél-Koreában létesítette, majd Kínában épített újabb üzemeket. Hazánkban a komáromi ipari parkban termelnek, de Fejér megyében, Iváncsán is terjeszkedik a cég. 

Terjeszkedés A dél-korai vállalkozás olajipari gyökerekkel rendelkezik, az utóbbi évtizedben inkább a zöld­energia felé fordult és innovatív technológiákat fejlesztett az elektromos autókba kerülő akkumulátorok gyártására. Január végén jelentették be, hogy a vállalatcsoport létrehozza második magyarországi üzemét, ezúttal Iváncsán. A növekvő európai autóipari kereslet kiszolgálására Komáromban még 2018 februárjában indult a beruházás és 2019 őszén már a termelés is elkezdődött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában