Ellenőrzés

2022.01.25. 09:19

A szennyvíz miatt kopogtatnak az esztergomiakhoz

Elkezdődik a lakossági szennyvíz-elszállítások ellenőrzése a városban.

W. P.

Fotó: Shutterstock

A feladatot közszolgálati igazolvánnyal ellátott hivatali dolgozók végzik majd – közölte az önkormányzat a település hivatalos oldalán. A helyi építési szabályzat rögzíti, hogy Esztergomban tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása, továbbá csak zárt tárolóban vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szenny­vízkezelő berendezés alkalmazása révén lehet gyűjteni a szennyvizet. Éppen ezért minden ingatlantulajdonosnak gondoskodnia kell a „szippantós kocsikkal” történő elszállításról és meg kell őrizni az erről szóló dokumentumot. 

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármesternek a háztartási szennyvíz elszállításáról szóló 20/2020. (V. 22.) rendelete alapján a közüzemi csatornahálózatba, egyéb esetben a befogadóba nem vezetett háztartási szenny­víz begyűjtését a Schwéger Szolgáltató Bt., mint közszolgáltató látja el. Az elszállítási igényt hétköznaponként 7–15 óra között lehet jelenteni a 06-30/634-6466-os, illetve 06-30/986-82-48-as telefonszámokon.

Mint a városi portálon megmutatták, az ellenőrzést végzők ilyen igazolvánnyal is rendelkeznek majd:

Az alábbi minta mutatja meg, milyen igazolványt mutatnak majd fel az ellenőrzést végzők

Forrás: esztergom.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában