gazdaság

2021.12.01. 07:00

Vegyünk hazait és segítsünk! – erre buzdít a lábatlani cég

Ünnepeljünk hazai termékekkel! elnevezésű karácsonyi kampányt indítottak gyártó és kereskedőcégek a lábatlani székhelyű Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében azzal a céllal, hogy ezzel is segítsék a magyar termelőket és azokat, akik a termékeik feldolgozásával foglalkoznak.

Fenyvesi Károly

Forrás: Shutterstock

Lábatlan Benedek Eszter, a társaság ügyvezetője elmondta, hogy az akcióval arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a nagy ünnepi bevásárlások során is érdemes figyelnünk az áruk hazai eredetére, mert ezzel támogathatjuk nagyobb közösségünket, a magyarországi gyártó cégeknél dolgozókat is.

A koronavírus-járvány kitörése után életre hívott Vedd a hazait! Védd a hazait! mozgalom rövid idő alatt országosan ismertté lett. A már önálló védjegyként is bejegyzett jelképét a gyártók és kereskedők előszeretettel használják akcióikban.

A magyar termékeket népszerűsíti

A Magyar Termék Nonprofit Kft. tizenöt évvel ezelőtt azért alakult, hogy tanúsító védjegyével segítse a hazai áruk könnyű és egyértelmű azonosíthatóságát, növelje a magyar termékek iránti keresletet. A csoporthoz tartozók száma, a védjegyes termékek köre folyamatosan növekszik. A követelményeknek való megfelelőséget független szakértői vizsgálat tanúsítja. A csoporthoz tartozó cégek közössége egyedi értékesítési támogatásokhoz is hozzájuthat.

A mozgalom népszerűségére alapozva hirdették meg idén augusztusra először a Hazai Termékek Hónapját. Az újabb, az ünnepi készülődés időszakára figyelő körben is több kereskedő és gyártó cég lett a kft. partnere az első alkalommal indított karácsonyi kampányban.

A főtámogató CBA kereskedelmi igazgatója, Noszlopy Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsony előtti hetekben nagy a forgalom az élelmiszerüzletekben, a vevők ilyenkor többet költenek, a hazai termékek vásárlásával az átlagosnál is jobban tudjuk támogatni a magyar gyártó cégeket, termelőket. A Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett Karácsonyi Hála programban A magyar a nyerő Facebook-oldalon szavazni lehet arra, hogy melyik segítő szervezet kapja a huszonkét támogató gyártó és kereskedelmi lánc védjegyes termékeiből összeállított adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában