Hihetetlen

2021.12.08. 08:58

Tűzgömb húzott el Tatabánya felett

Azok, akik nem rettentek meg a téli hidegtől, december 7-én olyan látványban részesülhettek, ami lehet, hogy egy életben csak egyszer fordulhat elő.

Kemma.hu

Forrás: CSFK Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet/Facebook

December 7-én mindenki egy átlagos napnak indult neki, ám az estére olyan látványosság történt, ami megbolygatta az egész országot. Olyannyira, hogy este fél 7 után ellepték az emberek a közösségi oldalakat, hogy kiderítsék vajon képzelődtek, vagy valóban egy fényes tűzcsóvát láttak az égen. A látvány valóságos volt, hiszen a CSFK Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet néhány fotót közölt még az este folyamán az esetről a Facebook oldalukon.

A látványosság egy meteornak volt köszönhető, melynek fényessége biztosan meghaladta a Vénuszét, így ez a meteor egy villanásával elvitte a show-t a Föld testvérbolygójától – tudtuk meg a Csillagászati Intézet néhány sorából. A 18:29-kor megjelenő égi tüneményről egyébként nem csak fotók készültek, a reggel folyamán egy videót is megosztottak, amelyen a tűzgömb látható a budapesti központunk tetején található, az AllSky7 hálózatba tartozó meteorkamera szemszögéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában