Segítség

2021.12.27. 07:00

Teniszlabda méretű agydaganat után a cukorbetegséggel harcol a kömlődi kisfiú

A kömlődi önkormányzat már többször bizonyította, hogy törődik azokkal, akik rászorulnak, ezúttal a beteg Szabikát lepték meg karácsony alkalmából.

Wágner Zsanett

Bogáth István kellemes karácsonyt kívánt a Koczka családnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Rendhagyó bejelentéssel kezdődött a kömlődi képviselők idei utolsó tanácskozása: a grémium úgy döntött, hogy a tőle telhető módon segít szebbé tenni a Koczka család karácsonyát és nagyértékű laptopot adományozott számukra. A szerda esti testületi ülésre Koczkáné Hegedűs Krisztina, Szabika édesanyja érkezett, aki nagy örömmel vette át a hatalmas segítséget. 

A család kálváriája évekkel ezelőtt, még 2018-ban kezdődött. A hároméves Szabikánál akkor diagnosztizáltak egy rosszindulatú elváltozást, egy teniszlabda nagyságú agydaganatot. Műtét, kemoterápia és sugárkezelések vártak rá, majd szépen lassan kialakult nála az inzulintermelés hiánya, cukorbeteg lett. Ahhoz, hogy kordában tartható legyen Szabika inzulinértéke, sürgősen kellett valamilyen megoldást találni. Néhány héttel ezelőtt jött az ötlet, hogy egy szenzornak és inzulinpumpának köszönhetően alaposan megfigyelhető a szervezet reakciója, a műszer ugyanis egy nap alatt több mint 280 alakalommal mér értékeket. Ahhoz pedig, hogy ezek minél előbb a budapesti orvosok szeme elé kerüljenek, nagy szükség volt a laptopra. A gyermek jövőre lesz iskolás, édesanyjának már most szép tervei vannak, mit lépnek a későbbiekben, hol tanul majd Szabika. De az is előfordulhat, hogy magántanuló lesz belőle. 

A kömlődi önkormányzat szociális érzékenység terén már több alkalommal jól vizsgázott. Bogáth István polgármester igyekszik minden rászorulót támogatni és segíteni, ahol tud. A folytatásban szó esett a településvezetés további támogatásairól, például hogy a helyi óvodások családjaihoz eljuttattak 12 ezer forintot, még az ünnepek előtt. 

Szó volt még a Határ utca újabb felparcellázásáról, naperőműves rendszerről és az újabb megyei források és hazai pályázatok kiírásáról, amiket jó lenne időben, még januárban benyújtani. 

– Mozgalmas évünk lesz – szögezte le a településvezető az említett projektek felsorolása után. Végül mindenkinek békés, boldog, szeretetben gazdag ünnepeket kívánt Bogáth István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában