Önreflexió

2021.12.27. 09:46

Tegyünk újévi fogadalmat ingyen és profin: ebben segít a kreatív, néhány oldalas munkafüzet

Az újévi fogadalmak mindenki számára fejtörést szoktak okozni és vagy teljesen mellőzzük, vagy a megszokott fogadalmainkat mondjuk el. Idén azonban lehet másképp.

Raffael Veronika

A füzet ingyenesen letölthető az internetről

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raffael Veronika

Bizonyára már sokan túl vannak pár elavult újévi fogadalmon, melyek között általában a leg­gyakrabban az egészséges életmód és a rendszeres mozgás áll az első helyen. A szó elszáll, az írás megmarad – tartja a mondás is. Az ilyesfajta ígéretek betartásában is sokat segít egy lista, még hatékonyabb és széleskörűbb önref­lexiót kínál azonban a YearCompass nevű, ingyenesen letölthető munkafüzet. 

Az alkotók azt írták: egy tartalmas szilveszter estére vágytak a barátaikkal 2012-ben, ezért készítettek egy füzetet a visszatekintést és tervezést segítő kérdésekkel. Megosztották a közösségi média felületeken, ahol pár nap alatt rengeteg emberhez eljutott. Azóta a kiadvány nemzetközi mozgalommá vált: mára 52 nyelven érhető el, tavaly több, mint 1 500 000 ember töltötte le. 

Az idén aktuális, a 2021-es évet lezáró, és 2022-es évet megnyitó, mindössze húsz oldalas kötet gondolatindító kérdésekkel és gyakorlatokkal segít lezárni az előző évet és megtervezni az ideális következőt. Szavakban, mondatokban és rajzokkal is arra buzdít: rendszerezzük az előző évben tanultakat, elért célokat, vagy épp a kihagyott gólokat. A második felében szabadjára engedhetjük a fantáziánkat: a következő évben végre megtanulhatjuk az adott nyelvet, elérhetjük bakancslistás fogadalmainkat. 

Ehhez csupán néhány csendes órára és a füzetre lesz szükség, ami egymagunkban és társaságban is többórás gondolkodást kínál. A megfogalmazott ígéretek pedig már csak írott létezésük révén is nagy motivációt jelenthetnek az évek során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában