Szívmelengető

2021.12.26. 18:50

Társasjátékokat kaptak karácsony alkalmából a rászoruló tatai gyerekek

Karácsonyi ünnepséggel avatták fel Tatán a közösségi teret, majd társasjátékokból álló csomagot kaptak ajándékba a gyerekek az ünnep alkalmából.

Sz. D. K.

A gyerekek kíváncsian várták, mi lesz a csomagban

Forrás: tata.hu

Fotó: Domokos Attila

Karácsonyi ünnepséget rendeztek nemrégiben a Szélkút utcaiak közösségének. Az eseményt egybekötötték a megújult közösségi tér avatójával. Az itt élők közösségi terme az ősz folyamán a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkája nyomán, a hivatal megbízásából újult meg és bővült ki. A mellette álló lakással egybenyitott helyiség nagysága megduplázódott, kiegyenlítették a padlózatot, gipszkartonozást, festést és mázolás végeztek, valamint elektromos fűtőtesteket szereltek be. 

Michl József és dr. Varga András adta át az ajándékokat 

Forrás: Domokos Attila / tata.hu

Dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: – Régóta komoly szociális munka folyik az utcában annak érdekében, hogy közösségé formálják az itt élőket és segítsék a gyerekeket, akik közös játékok, foglalkozások során tölthetik együtt az idejüket. A karácsonyi ünnepséggel ennek az időszaknak a szellemiségét is szeretnénk átadni, ezzel is tovább erősíteni a helyiek közösségét. 

Az eseményen a Pötörke Néptáncegyüttes műsorát láthatták a gyerekek, akiknek Michl József polgármester és dr. Varga András egy társasjátékokból álló csomagot adott át ajándékként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában