Művészet

2021.12.27. 14:39

Neszmély, Tata és a Balaton is elénk tárul a Tatabányán nyílt Téli tárlaton

Huszonegy alkotó huszonnégy műve tekinthető meg a Jászai Mari Színház Népház Krajcsirovits Folyosó Galériájánban.

S. G.

Salamonné Helter Erika

Forrás: Beküldött

Téli tárlatot nyitottak meg a Jászai Mari Színház, Népház Krajcsirovits Folyosó Galériáján. A Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozat Tatai Régiójának kiállításán huszonegy alkotó huszonnégy műve tekinthető meg. Az alkotók képzelete szabadon szárnyalhatott, hiszen témában és technikában sem volt kötöttség. Így rendkívül változatos, sokszínű tárlat született. Szabóné Mákos Margit régióvezető ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a színes anyagot. 

Legtöbben a nyári táborokban, vagy nyaralások helyszínén készült alkotásokkal jelentkeztek. Folyók, templomok, vitorlák elevenedtek meg a papírokon és vásznakon. Neszmély, Tata, Szentendre és a Balaton egyaránt elénk tárul az alkotók keze nyomán, a legkülönfélébb technikák felvonultatásával felidézve a közös táborok élményeit. Láthatunk akvarelleket, akril technikával, ecsettel, festőkéssel készített festményeket, grafikai munkákat és figuratív, nonfiguratív, illetve lírai absztrakt alkotásokat. 

A Tatabányai Bányász Képzőművész Kör tagjai is a kiállítók között vannak, hiszen a két csoport rendszeresen szervez közös programokat, összejöveteleket, alkotótáborokat nyáron. A Téli tárlatot már másodszor szervezik közösen Varga Benedek, a kör vezetőjének irányításával. A megnyitó egyben mindkét művészcsoport év végi záróünnepsége is volt, ahol értékelték a 2021-es esztendőt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában