Biztonság

2021.12.05. 14:40

Komárom készen áll a téli időjárásra, már sorakoznak a hókotrók

Komáromban már felkészültek a téli viszontagságos időkre és akkor sem ijednek meg, ha nagy hó érkezne. 16 gép várja, hogy üzembe állhasson.

Kemma.hu

Forrás: Komárom/Facebook

A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. elvégezte a szükséges munkálatokat a téli időszakra, így a géppark és a személyi állomány is készen áll a hó eltakarításra illetve az utak és a járdák síkosság mentesítésére – tudtuk meg a város Facebook oldaláról.

Közel 120 kilométer úton és 22 kilométer járdán kell hóeltakarítás és csúszásmentesítés végezniük a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft.-nek. Neuvirth Imre, a cég ügyvezető igazgató azt nyilatkozta, hogy saját létszámmal, illetve alvállalkozók bevonásával fogják végezni a tisztítást, akikkel már a szerződés is megkötésre került. Idén nem volt szükség új eszköz beszerzésére a tavalyi fejlesztéseknek hála.

– Rendelkezésünkre áll 10 darab nagy teljesítményű, illetve 6 kisebb teljesítményű hótoló- és sózógép. A kisebb teljesítményű gépeket a járdák síkosságmentesítésére és hóeltakarítására használjuk – nyilatkozta Neuvirth Imre.

Ez fontos is, hiszen már korábban beszámoltunk róla, hogy az utak minőségére ilyenkor nagyobb figyelmet kell fordítani. Főleg azért, mert akár további havazásra is lehet számítani.

Érdemes megnézni a megyében frissen lehullott hóról készült galériánkat is! Sőt Tatabányán is gyönyörű képek készültek a városról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában