Verseny

2021.12.04. 18:50

Kerékpárt és cirkuszjegyet is nyertek a megyei diákok az országos pályázaton

December 3-án, pénteken adták át a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban az Ősök – bányász hősök című pályázat nyerteseinek a díjakat.

W. P.

Forrás: Völner Pál/Facebook

Csomagokat, cirkuszjegyeket, illetve a legjobb családtörténet ismertetésével kerékpárokat is nyerhettek azok a diákok, akik beneveztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Levéltár által meghirdetett Ősök – bányász hősök című pályázatra. Az országos program célja az volt, hogy a tanulók levéltári adatgyűjtéssel felfedezzék felmenőik hőstetteit és bemutassák az ő történetüket.

A Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban megtartott pénteki átadón dr. Völner Pál elárulta, hogy Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár egy csolnoki látogatás után vetette fel ötletként, hogy pályázatokon keresztül lehetne a bányász hagyományokat életben tartani.

Fekete Péter ismertette: több mint 300 településtől több mint 200 pályamű érkezett be. Dr. Wencz Balázs, az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltárának igazgatója elmondta, hogy különböző dokumentumokkal segítették az iskolásokat. A térségből csolnoki, dági, dorogi, esztergomi, kesztölci és tokodi diákokat díjaztak.

Dr. Völner Pál Facebook oldalán is gratulált a térségbeli gyerekeknek a szép eredmények eléréséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában