Adományozás

2021.12.29. 17:30

Igazi csapatmunkával segítettek a rászoruló gyermekeknek Tatabányán

Sok-sok ajándékkal lettek gazdagabbak a rászorulók karácsonykor.

Herczeg István

Járóka Mátyás (balra) és Kontra Viktor (jobbra) a felajánlókkal közösen segítette a nehéz helyzetben lévőket

Forrás: Beküldött

Adománygyűjtést szervezett Járóka Mátyás és Kontra Viktor, az OVB tatabányai irodájának két vezetője. Előbbi egyébként a Nagyigmándi KSK vezetőedzője is. A férfiak már az elmúlt években is szervezetek adománygyűjtéseket, idén azonban úgy tűnik Fortuna is melléjük szegődött, hiszen minden eddiginél többet sikerült összegyűjteniük más önkéntesekkel összefogva. Összesen hatvanezer forintnyi élelmiszert, három-négy felnőtt-, és húsz zsák gyermekruhát, valamint nyolc zsák játékot gyűjtöttek össze a lelkes segítők. Önzetlen cselekedetükkel rengeteg nehéz sorsú ember karácsonyát varázsolták szebbé. A felhívást Járóka a legnépszerűbb közösségi portálon tette közzé, ezt követően csatlakozott további harminc felajánló a nemes akcióhoz. A fiatalok még a szeretet ünnepe előtt eljuttatták adományaikat a TJ ESZI Gyermekek Átmeneti Otthonába. 

– Az ünnepek közeledtével cégünk évről évre gyűjtést szervez, mi a megyeszékhelyen tavaly kezdtük el szűk körben. Korábban a Családok Átmeneti Otthonát léptünk meg ruhákkal és élelmiszerrel – elevenítette fel a korábbi gyűjtést Járóka Mátyás. 

Mint mondta, ebben az évben úgy gondolták, hogy a koronavírus-járvány sem akadályozhatja meg csapatukat abban, hogy a nehéz szociális helyzetben lévő gyermekeknek ajándékot vigyenek. Hozzátette: mindenképpen szerették volna szebbé varázsolni az intézmény gyermekeinek karácsonyát. Emiatt is hirdette meg a közösségi médiában a kezdeményezést, amelyre aztán egész szép számmal jelentkeztek. 

– Nagyon hálás vagyok minden adakozónak. Nélkülük nem sikerült volna – fűzte hozzá a gyűjtés fő szervezője. – Az adományozás lebonyolításáért én feleltem, a szállítást pedig az igazgató és egy munkatárs segítette. Igazi csapatmunkáról tett tanúbizonyságot az egész iroda, hiszen minden kolléga kivette a részét a gyűjtésből. A legmeghatóbb momentuma az egész akciónak mégis az volt, amikor átadtuk a felajánlásokat. A lakók nagyon hálásak voltak. Ahogy ők fogalmaztak: „Nem tudunk elég hálásak lenni, és nagyon örülünk, hogy vannak még olyan emberek akik gondolnak a hátrányos helyzetű gyerekekre.” Az egész OVB iroda nevében szeretném megköszönni az adományokat – zárta gondolatait Mátyás. 

– Társadalmi szerepvállalásunkról már többször is tanúbizonyságot tettünk – ez most sem volt másképpen, egy újabb sikeres adománygyűjtésen vagyunk túl. Kollégáimmal szebbé szerettük volna tenni az itt élő fiatalok napjait, főleg ezekben a nehéz, vészterhes időkben. Sok munkatársunk, ügyfelünk, barátaink és családtagok csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, akiknek ezúton is szívből köszönök mindent. Látva a hölgy őszinte örömét, aki átvette az adományokat, tudtuk, hogy jó helyre került minden. Remélem, hogy a gyermeknek sikerült mosolyt csalnunk az arcukra. Azt viszont garantálom, hogy továbbra is folytatni fogjuk az adományozást és jövőre újra „támadunk” – fűzte hozzá Kontra Viktor, a tatabányai iroda vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában