Szívszorító

2021.12.23. 19:30

Fontos dologra hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem karácsonykor

Szívszorító Facebook posztban hívta fel az emberek figyelmét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy törődjünk az idősebbekkel.

Kemma.hu

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Fotó: Cseresznyés Dániel

Ne hagyjunk magukra az egyedül élő embereket, időseket a karácsonyi időszakban– hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán.

A posztban megosztották, hogy naponta többször számolnak be arról, hogy egy egyedül élő, idős emberre a tűzoltók törik rá az ajtót. Ablakon, erkélyeken bejutva érik el a bajbajutottat. Nem jó a földön feküdni, várva, hogy valakinek feltűnik a hiány. Nem jó a kihűlt lakásban félni attól, hogy senki nem veszi észre, hogy nem füstöl a kémény. Nem jó hallani, látni, hogy az ablakon kívül, a falakon túl, az utcán sok ember jár kel, miközben valaki tehetetlenül várja a szabadulását. 

Ezért arra kérnek mindenkit, hogy nézzünk rá a szomszédra. Kérdezzük meg, hogy van. Érdeklődjünk. Figyeljünk. Segítsünk. Karácsony lesz, ha nem vagyunk egyedül, szerencsések vagyunk, ezért osszuk meg a szerencsénket.

Ha azt tapasztalod, hogy te már nem tudsz segíteni, hívd a 112-t, emberi hang válaszol majd a vonal túlsó végén, ezt garantáljuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában