Elismerés

2021.12.16. 15:25

Emlékérmet kapott Bajnától a miniszteri biztos

A legutóbbi bajnai képviselő-testület ünnepi ülésén Bajnáért emlékéremmel tüntette ki Pallagi Tibor polgármester dr. Virág Zsoltot, a Miniszterelnökség Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosát.

Walczer P.

Dr. Virág Zsolt átveszi a Bajnáért emlékérmet Pallagi Tibortól

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A közösségi házban megtartott átadón a település első embere köszöntötte a meghívott vendégeket – köztük Romanek Etelkát, a megyei közgyűlés alelnökét –, majd elmondta, hogy a testület még júniusban döntött a díj odaítéléséről. Kiemelte, hogy a Magyar Kastélylexikon szerzőjeként is ismert politikus elhivatott szakmai munkájával és a Sándor–Metternich-kastély felújításában betöltött szerepével is rászolgált az elismerésre. 

A köszöntő után Bánhidy László korábbi esztergomi alpolgármester, pedagógus mutatta be dr. Virág Zsolt életútját, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen először jogász, majd művészettörténész végzettséget szerzett. Felidézte, hogy a kilencvenes években egy volt tanítványa révén ismerte meg a miniszteri biztost, akivel az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban találkoztak először. Már akkor lenyűgözte őt, hogy huszonévesként dr. Virág Zsolt milyen sokrétű tudással rendelkezett a magyarországi, illetve Kárpát-medencében található kastélyok, kúriák és várak tekintetében. 

A méltatás után Elődné Lukács Erzsébet, a község jegyzője ismertette a testület határozatát, majd Pallagi Tibor átadta az emlékérmet dr. Virág Zsoltnak. A miniszteri biztos azt mondta: ez az elismerés nem csak neki neki szól, hiszen a projekten dolgozó mintegy háromszáz kollégáját is megilleti. Ismertette, hogy a májusban megnyitott tatai Esterházy-kastélyt már 65 ezren tekintették meg, és úgy véli, a bajnai épületegyüttes is felkapott turisztikai attrakcióvá fog válni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában