Küzdelem

2021.12.13. 17:31

Csollány Szilveszternek üzent a tatai nővér, aki 42 nap „műtüdő” után győzte le a Covidot

A tatai nővér már győzött abban a csatában, ami most Csollány Szilveszterre vár. Nagy Gergelyné Hajnalka most üzent a bajnoknak és családjának.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra/NSO

Fotó: Zantleitner Ingrid/ Árvai Károly

Az egész ország aggódik Csollány Szilveszterért, akit december 3-án a koronavírus szövődményeként tüdőgyulladással szállítottak a soproni kórházba. Az 51 éves tornász állapota olyan súlyossá vált, hogy lélegeztetőgépre kellett kötni. Jelenleg Budapesten kezelik. Felmerült, hogy műtüdőeljárással menthetik meg az életét. Pontosan azzal a módszerrel, amivel Nagy Gergelyné Hajnalka, tatai nővért is megmentették az orvosok. A 105 napot intenzíven, 42 napot lélegeztetőgépen harcoló hős ápoló üzent az  olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak és családjának.

A 68 napig mélyaltatásban tartott nővér szívszorító szavakat intézett a bajnokhoz és hozzátartozóihoz, ami mindenképp erőt kell, hogy adjon ebben a nehéz időszakban.

– Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport. Mindenki érte van és mellette áll – fejtette ki Hajnalka, aki szerint a pozitív gondolatok nagyon fontosak most. – Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani − üzente a nővér.

Nagy Gergelyné Hajnalka megkeresésünkre saját állapotával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a mai napig nem gyógyult, sosem lesz már olyan, mint régen volt.

– Azon dolgozunk, folyamatosan, hogy visszatérhessek a munkába. Egyelőre nagyon sok a szabadságom, azt töltöm. Próbálok visszatérni, de 100 százalékos dolgozó sosem leszek már – fejtette ki a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának ápolója.

Műtüdőeljárás Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lénye­gében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. (A hagyományos lélegeztetőgép ezzel szemben „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában