gyerekek

2021.12.05. 11:30

Beni kérése elindult Alsógalláról egészen a Mikulásig

Különleges postaládát helyezett a településrész karácsonyfája elé az Alsógallai Baráti Egyesület. A fa levélszekrénybe karácsonyi kívánságaikat dobhatják be a gyerekek.

W. Zs.

Igazán különleges ünnepváró programot szervezett az Alsógallai Baráti Egyesület a tatabányai városrészben. Advent első vasárnapján a művelődési házhoz várták az apróságokat, természetesen szülői kísérettel, és azt kérték tőlük, varázsolják szebbé együtt Alsógalla ünnepét. Egyebek mellett közös díszítéssel is, hogy így nemesedjen karácsonyfává a fenyő a József Attila Művelődési Ház előtt.

A program résztvevőinek meleg puncsot kínáltak és egy kis harapnivalót is, pogácsát, valamint szaloncukrot. Kedves ötlet volt az is, hogy kihelyeztek egy fából készült levélszekrényt, ami a Mikulásnak és a Jézuskának címzett kívánságokat hivatott összegyűjteni.

A különleges postaláda ott áll az ünnep fényeiben fürdőző alsógallai fenyő előtt (Fotó: Kemma.hu)

Már az első napon több tucat kérés érkezett, és a ládika azóta is folyamatosan telik. A legtöbb borítékon színes rajzok szerepelnek és néhány kedves szó is, a pontos címek mellett.

Útnak indult Alsógalláról a Mikuláshoz és a Jézuskához a kis Beni kérése is, aki egy piros autós borítékot címzett a Jézuskának. Testvére sem volt rest, ő is követte bátyja példáját. Kiderítettük: a kérések többsége biztosan célba ér, és az ajándék ott lesz december 6-án a kis csizmákban vagy éppen 24-én a karácsonyfa alatt. Erről garantálják a szervezők, a Mikulás és a Jézuska.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában