Közgyűlés

2021.12.23. 11:30

Aquaszigetről, kutyamenhelyről és a Forrás Rádióról döntöttek Esztergomban

A karácsony előtt nyíló élményfürdőnek nyújtandó kölcsönről, esztergomi göripark létesítéséről, a kutyamenhely üzemeltetőjének adandó támogatásokról és Esztergom Forrás Rádióban történő rendszeres megjelenéséről is döntöttek többek között a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Pöltl Oxi Zoltán

Karácsonyra újra kinyit az Aquasziget, Esztergom felújításon átesett élményfürdője – ez is elhangzott a képviselő-testület legutóbbi ülésén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pötl Zoltán

Karácsonyig megnyílik a felújításon átesett esztergomi Aquasziget. A beruházás a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően valósult meg, melynek révén az önkormányzat a munkálatokra vissza nem térítendő támogatást kapott. Az ülésen az egyik napirendi pontban a képviselők a Gran Spa & Sport Kft.-vel kötött tagi kölcsönszerződésben foglalt visszafizetési határ­időt 2022. június 30. napra módosították. A döntés előzménye volt, hogy az önkormányzat korábban 21 millió forint tagi kölcsönt nyújtott a Gran Spa & Sport Kft.-nek. A cég ügyvezetője 2021. november 12-én benyújtott egy kérelmet, melyben jelezte, hogy „a jelentősen megemelkedett közüzemi díjak miatt a kölcsön határidőre történő visszafizetése nem teljesíthető”, ezért kapta a kft. a meghosszabbítását. 

Egy másik napirendi pontban a testület arról határozott, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség pályázati felhívására, melynek témája egy esztergomi göripark kiépítése. Itt gördeszkával, görkorcsolyával és speciális kerékpárokkal lehet majd sportolni. A beruházásra bruttó 40 millió forint támogatást kaphat a város a Prímás szigeten a sportcsarnok közelében található terület sportcélú fejlesztésére. 

Ugyancsak ezen a képviselő-testületi ülésen döntöttek úgy a város vezetői, hogy a gyepmesteri tevékenységek ellátására feladatellátási szerződést köt Esztergom a Bogáncs Kutya- és Kisállat­otthon Alapítvánnyal

A megállapodás 4 hónap határozott időtartamra szól, illetve a szerződésbe belekerül az is, hogy az alapítvány ingyenes vagyonkezelésébe adja a Csapási dűlő lévő ingatlant és az ott álló épületeket szintén 4 hónapra. A döntés része volt, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Fiat Doblo típusú gépkocsit a Bogáncs alapítvány további 5 éven át használhatja ingyen. 

Szintén e napon döntött a testület arról, hogy a város műsorkészítési megállapodást köt a Forrás rádiót működtető Turul Média Kft.-vel. A szerződés 2022. január hó 1. napjától 2022. december hó 31. napjáig tartó időszakra szól és aszerint a Forrás rádió „a várossal kapcsolatos híreket, felhívásokat, programokat az információ jellegének megfelelő műsorblokkjaiban és honlapján szerepelteti, továbbá programajánlót közvetít, illetve évente egy alkalommal kitelepül az önkormányzat által meghatározott rendezvényre, továbbá Esztergomi Krónikát készítenek kéthetente egy alkalommal.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában