Bíznak a jövőben

2021.12.29. 07:00

A vidámparkos dinasztia körhintái állnak, de a tatabányai vállalkozás tovább él

Vásár, búcsú, nagyobb rendezvény elképzelhetetlen nélkülük. Nyolcvanhét évvel ezelőtt a vidámparkos dinasztia egy láncos, lovas körhintával indult.

Sugár G.

Forrás: beküldött

Az alapító fiára, a tíz évvel ezelőtt elhunyt Sipos Lászlóra emlékezik a család, aki továbbvitte az örökséget, s ma már hatalmas gépparkkal, villogó, forgó hintákkal járja a Sipos Vidámpark az országot. Azaz járták. 

– Talán jobb is, hogy a Papa ezt már nem látja. Tíz éve, karácsony másnapján ment el. Hosszú betegség után elaludt. Örökre – emlékezik édesapjára Sipos Melinda.

Felesége, az örökifjú Ilonka hetvenhét évesen is elképesztő vitalitással dolgozik, nagyobb programokon a dodzsemek mellett hallhatjuk hívogató hangját, s örvendeztet meg mosolyával. Mindig. Még 2011 karácsonya, a férje halála után is. Az örökségül hagyott vidámparkot, a hintákat a legnagyobb családi tragédia sem állíthatta meg.  A járvány azonban igen.

A család nyolcvanhét év alatt felépített vállalkozásának jövője veszélybe került. 

– Egyik pillanatról a másikra szűntek meg a rendezvények. Azóta sincsenek nagyobb fesztiválok. Nagyon nehéz volt újragondolni, hogy miként tudjuk továbbvinni Papa örökségét. Sok ember sorsáról van szó. Ezzel foglalkozik az egész család, fiam, lányom mellett már az unokák is ebbe születtek, s nagyon sok segítőnk, munkatársunk megélhetése is a vállalkozástól függ – mondta Sipos Lászlóné, Ilonka. 

A látványos hintákon az elmúlt időszakban nem sokan ülhettek.

A család új lehetőségeket keresett. Kisebb eseményeken vettek részt, és Tatán nyitottak egy kiváló büfét, lepényest, amely télen ugyan szünetel, de tavasszal ismét várja a finom, magyar konyha kedvelőit. Vattacukrot kínálnak, ajándéktárgyakat kisebb eseményeken, s büfét üzemeltetnek. A dinasztia tagjai között remek szakemberek vannak, akik különböző installációk elkészítését is vállalták. Például gyönyörű fényfüzérben úszó kapukat. 

Csendesen emlékeznek Sipos László halálának tizedik évfordulóján. A rendkívül nehéz időszakkal a hátuk mögött mégis előre tekintenek. Bíznak a jövőben, hogy 2022-ben ismét pöröghet az összes körhinta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában