Kikapcsolódás

2021.12.14. 20:32

A hangját egy egész ország ismeri, Naszályon élőben is láthatod Náray Erikát

Színes programokkal, a települést megmozgató rendezvényekkel készülnek az ünnepekre Naszályon. Többek közt az ismert szinkronszínésznő is fellép.

P. J.

Forrás: likebalaton.hu

Az idei adventkor ismét mézeskalácsház-készítő versenyt hirdetnek a településen. December 16-án 17 és 18 óra között várják az alkotásokat a helyi művelődési házban. Bárki nevezhet kész mézeskalács házikókkal, amelyeket az intézményben, az idősek napi rendezvényen, illetve a másnapi, december 18-ai adventi koncert és falukarácsony előtt és után lehet megtekinteni.

Az első három helyezett vásárlási utalványban részesül. Az első helyezett 10 ezer, a második 7 ezer, míg a harmadik 5 ezer forintos vásárlási utalványt vehet át. Az eredményhirdetés december 18-án, a falukarácsonyon lesz.

Ugyanitt az adventi koncertre várnak mindenkit, amelyen közreműködik Náray Erika énekes, színésznő, illetve Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház tagja, musicalénekes. A belépés díjtalan. 

Információink szerint ugyanezen a napon 17 óra 15-kor a művelődési ház mellett felállított karácsonyfánál folytatódik az ünnepvárás, amelyen megtekinthetik a fiatalok és a nosztalgiaklub színvonalasnak ígérkező műsorát. Utána az intézményben meleg tea, forralt bor és kalács várja az ünneplőket. 

A község önkormányzatának képviselő-testülete, mint minden évben, így idén is, az ünnepek előtt, pénzbeli támogatást nyújt a hetven év feletti szépkorúaknak. A támogatást december 17-én, a fent említett Idősek karácsonyán, a hagyományos karácsonyi zenés műsor alkalmával adják át. Azoknak, akik nem tudnak részt venni az ünnepi programon, a képviselő-testület tagjai, a polgármesteri hivatal munkatársai december 18 és 21 között személyesen adják át a támogatást.

A falu hatalmas karácsonyfája a művelődési ház előtt csodálható meg. A fát, mint minden évben, úgy idén is a naszályi óvodások díszítették fel, az általuk készített kerámia karácsonyi díszekkel. Szintén a művelődési ház mellett található az adventi koszorú is, valamint a betlehem.

A betlehemi jászolba egy naszályi alkotó, Fülöp Laura szobrai kerültek. Akárcsak tavaly, úgy ebben az évben is kivilágított karácsonyfa áll a katolikus templom mellett is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában