Elismerést kapott

2021.12.30. 15:30

A császári diák az egész médiát behálózta képeivel, amiket mindenkinek látnia kell

A karácsony nemcsak a szeretet, hanem az ajándékozás ideje is. A császári önkormányzat elismerő oklevéllel és ajándékkal jutalmazta Deák Istvánt, aki számos gyönyörű képet készített Császárról, amelyek rendszeresen jelennek meg a médiában, ezzel is öregbítve a település jó hírét.

Raffael Veronika

A tehetséges fotósnak, Deák Istvánnak Beke Gyöngyi polgármester adta át ajándékát

Forrás: Beküldött

Deák István a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója. Fotóit gyakran láthatták már a nézők a televízióban és internetes portálokon – közölte a Császári Hírmondó. A képek mellett mindig megjelenik, hogy Császáron fotózta őket, ezáltal is hirdetve a falu természeti szépségeit. István két éve készíti fényképeit, egyelőre mobiltelefonnal. Az első képét a császári református templom mögötti részen készítette aszály idején, és beküldte a közmédiához, ahol be is mutatták. Képei általában az időjárással kapcsolatosak, hiszen érdeklődési köre is a fotózás és az időjárás.

Facebook-oldala úgy jött létre, hogy egy miskolci meteorológus hallgatóval barátkozott össze, aki időjárási híreket mond a rádióban. Tőle kapja azokat a térképeket, amiket leolvasva a napi időjárás jelentéseit közli közösségi oldalán. Az időjárással foglalkozó oldalnak jelenleg 3900 követője van. 

Istvánt a meteorológia és a természettudományok érdeklik a legjobban, és fotózással is szeretne foglalkozni a későbbiekben is, hiszen igazi sikerélmények érték ezen a téren. Szabadidejének nagy részét a szabadban tölti, figyeli a légköri eseményeket, a napnyugtát. A legkedvesebb tantárgya a földrajz, amiből emelt szintű érettségit kíván tenni. 

Habár most mobiltelefonnal dolgozik, idén karácsonyra kapta meg élete első fényképezőgépét, amivel remélhetőleg még különlegesebb képeket fog készíteni. 

A lapnak elárulta, legtöbb képét bemutatták már a legkülönbözőbb médiumokban. 

– Hatvan darab képbemutatásomból, összesen 36 császári képem szerepelt egyes csatornák időjárásában, emellett 18 fotóm a Szigetközből, egy képem a Balatonról, egy a Bakonyból, Kislődről, illetve még pár fotóm adásba került Kisbérről is, mindezek egy év munkái. Jelentem már meg az Időkép.hu-n Köpönyeg.hu weboldalán és az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján is számos alkalommal. Igyekeztem mindig az érdekes légköri témákat megfigyelni és kiszűrni – mondta. 

– A meteorológiáról, mint szakmáról a közmédia meteorológusával, Tóth Tamással is beszélgettem, aki fontos információkat és tanácsokat is adott nekem a továbbtanulással kapcsolatban, amiért nagyon hálás is vagyok neki. A Császáron kialakult jelenségekről rendszeresen beszámolnak helyi portálok is, melyeknél mindig az én képeim szerepelnek illusztrációként – tette hozzá a szorgalmas fiatal. 

Császár önkormányzata István munkáját egy oklevéllel és tárgyjutalommal ismerte el, melyet a falu polgármesterétől, Beke Gyöngyitől vehetett át nemrégiben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában