Segítségnyújtás

2021.12.07. 20:35

Karácsonyi adománygyűjtés megyénkben: 2 ezer csomagnyi élelmiszer jött össze

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciója minden eddigi rekordot megdöntött. Megyénkben is rengeteg adomány gyűlt össze.

W. P.

Forrás: Beküldött

Országos viszonylatban nézve kimondottan sikeres volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciója, hiszen megdőlt a korábbi rekord is: összesen 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a rászorulók számára – derül ki a szervezet minapi közleményéből. A tájékoztatóban arról számolnak be, hogy a kijelölt hétvégén 160 település 315 áruházában, mintegy 6500 önkéntes részvételével vették át az adományokat, a felajánlott termékekből pedig 70 ezer élelmiszercsomagot sikerült összeállítani. A kampánnyal jórészt nagycsaládosokat, idős embereket, fogyatékkal élő személyeket, hajléktalanokat, gyermekotthonok lakóit és további szociális intézmények gondozottjait kívánják segíteni.

 

A gyűjtés lényege, hogy a kijelölt üzletekben vásárlóktól azt kérték, hogy aki teheti, gondoljon a nélkülözőkre és ne csak saját maguknak vásároljanak be, hanem vegyenek a nehéz helyzetben lévők számára is valamilyen tartós élelmiszert. Ezeket a termékeket a kasszák után kialakított gyűjtőpontokon lehetett leadni. Az Élelmiszerbank közleménye szerint jórészt tésztákat, konzerveket, rizst, lisztet, cukrot, étolajat ajánlottak fel, de a csomagokba bébiétel, tartós tejek és édességek is kerülnek.

 

A 2006 óta minden évben meghirdetett adománygyűjtés nagy népszerűségnek örvend Komárom-Esztergom megyében is, ahol idén is rengetegen gondoltak a nehéz körülmények között élőkre és akár néhány élelmiszerrel is, de igyekeztek szebbé tenni az ünnepüket. Idén egyébként kilenc helyszínen gyűjtötték a felajánlásokat. A szervezők tájékoztatása szerint 10.327 kilogrammnyi adomány gyűlt össze megyénkben, ami több mint 2000 élelmiszercsomag összeállításához elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában