üzemanyag

2021.11.16. 11:30

Tatán van az ország legolcsóbb benzine: jóval a 480 forint alá mentek két helyen is

Bár a benzinkutak java nem megy a maximalizált ár alá, ám akad olyan kis kút, amely ennél is olcsóbban adja az üzemanyagot. Tatán kettő is.

Kemma.hu

Jobb, ha kesztyűt vesz a tankoláshoz<br />Fotó: Shutterstock

Jobb, ha kesztyűt vesz a tankoláshoz<br />Fotó: Shutterstock

Mint arról beszámoltunk, a kormány november 15-étől három hónapra 480 forintban maximalizálta a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát. A hétfői árváltozás napján körbejártuk a tatabányai töltőállomásokat, hol milyen reakciót váltott ki az árcsökkenés.

A Komárom-Esztergom megyei kutak javarészén a szabott maximalizált áron adják a naftát, ám ahogy a holtankoljuk.hu-n kiszúrtuk: Tata két töltőállomásán ennél is olcsóbb a benzin. A tatai Agostyáni úton levő állomáson 469, míg a Faller Jenő úton levőnél még ennél is olcsóbb, 466 forint a 95-ös üzemanyag literenkénti ára. Ezzel gyakorlatilag ez az ország legolcsóbb benzine – megelőzve ezzel például az Auchan alapvetően olcsó, 477 forintos árát is. A Bors egyébként úgy tapasztalta, hogy más kisebb kutak is alámennek az ársapkának.

A holtankoljuk.hu szerint egyébként a benzin átlagára országosan 479,8 forint, a gázolajé szintén ennyi. A prémium üzemanyag a legolcsóbb helyen 469 forint, az országos átlagár 497,1 forinton állt meg. A magasabb oktánszámú benzinek maradtak az 500 forint feletti szinten: a 98-asért átlagban 526,6, a 100-asért 555,4 forintot kérnek.

Ezek is érdekelhetik