továbbtanulás

2021.11.25. 16:14

Segít felkészülni a felvételire a tatabányai Bárdos gimi, mutatjuk, hol kell regisztrálni

A Bárdos László Gimnázium online és személyesen is segítséget nyújt a felvételiző diákoknak. A foglalkozáshoz csak regisztrálni kell.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Segítséget nyújt a felvételiző tanulóknak a tatabányai Bárdos László Gimnázium online és személyesen is. A központi írásbelire készülők számára az iskola létrehozott egy felületet, ahol feladattípusonként az elméleti ismereteket rendszerező összefoglaló anyagot és az online megoldható gyakorló feladatsorokhoz vezető linket találnak.

Az EduBase oldalon – ha a meghívó linkkel regisztrálnak – egy olyan csoportba jutnak, ahol a tipikus felvételi feladatokra vonatkozó, önjavító gyakorló feladatsorokat találnak. A tájékoztatóban úgy fogalmaznak: egy-egy feladatsort érdemes többször is megoldani, mert mindig más és más feladatot ad, vagy ugyanazt, de más számokkal.

A segédanyagot megalkotók kérik, hogy a tanulók ne valamilyen fantázianévvel regisztráljanak, hanem saját néven. A felvételi előkészítés végén lesz lehetőség egy online próbafelvételi feladatsor megoldására is, amelynek az időpontjáról az intézmény honlapján kapnak a tanulók bővebb információt.

Az iskola személyesen is segít a felvételizőknek – ezúttal a negyedik osztályosoknak, akik a nyolc évfolyamos képzésre szeretnének jelentkezni. A játékos felkészítő délutánt a jelentkezők fél­órás váltásával valósítják meg, akik magyarból és matematikából kaphatnak segítséget november 26-án délután 16-tól 17 óráig.

A magyarfoglalkozást Veréb Márta, a matematikafoglalkozást pedig Kőrösi-Fehér Róbertné pedagógusok tartják. A szülőket arra kérik, regisztrálják gyermekeiket, akik részt kívánnak venni a foglalkozáson. Hozzátették: a szülők számára nem szükséges a regisztráció, hiszen ők a foglalkozás idején az aulában foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában