finom falatok

2021.11.27. 11:56

Nyálcsorgató videó: a bajnai Etus néni rétesétől te is rögtön éhes leszel

Bajna és Nagyigmánd legutóbbi páros találkozóján a nagyigmándiak abba pillanthattak be, hogy Etus néni miként készíti el az igazi bajnai rétest.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy a Megyénk körül, megyünk körül elnevezésű identitás program keretében több település kötött egymással szoros barátságot. A Bajna-Nagyigmánd páros találkozókon született barátság tartósnak bizonyul a két község között, amely kölcsönös látogatásokkal tovább folytatódik.

Mint írják, Nagyigmánd küldöttsége, köztük Hajduné Farkas Erika polgármester ismerhette meg a bajnai rétes készítésének titkát a napokban a bajnai Alkotóházban. Horváth Gyuláné, Etus néni mutatta be a rétes készítésének, nyújtásának tudományát, majd a résztvevők maguk is elkészítették az édes ennivalót. A nagyigmándi asszonyok nem vallottak szégyent, szépen nyúlt, kerekedett a rétestészta kezeik között. A töltés és feltekerés után a kemencében sült ízletes finomságokat elfogyasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában