Élő közvetítés

2021.11.09. 08:20

Novemberben új sztárok érkeznek a képernyőre: a tatai vadludak

Hamarosan kezdődik a Tatai Vadlúd Sokadalom, de addig is minden nap online, élő közvetítésen keresztül követhetjük végig a vadludak életét az Öreg-tavon.

Kemma.hu

Tata, 2011. november 26. A tóról felszálló vadludak. Közel tízezernyi vadlúd vonulását és az Öreg-tóról való kirepülését figyelhetik meg az érdeklõdõk a hétvégén, a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényén. Az eurázsiai tundrák vidékérõl érkezõ vadludak évszázadokkal ezelõtt itt, a tatai Öreg-tó leeresztett medrében, a hajdan volt mocsárvidéken találtak pihenõhelyet maguknak hosszú vonulásuk során. Minden év novemberében visszatérnek, hogy a telet nálunk töltsék, majd február végén, március elején visszainduljanak északi költõhelyeik felé. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői november 8-án élesítették a kihelyezett webkameráikat, melyek az elmúlt évhez hasonlóan remek pozícióból mutatják meg élőben a Tatai Öreg-tavat és az ott zajló eseményeket, a vadludak mindennapjait. Továbbá nem csak megcsodálni lehet otthonról a gyönyörű állatokat, de részt lehet venni egy játékban is. A tó közepén elhelyezett kamerának köszönhetően messziről nem látható, rendkívüli pillanatokat és ritka madarakat is megfigyelhetünk. Ha pedig valóban sikerül elkapni egy ritkaságot, akkor egy képernyőfotó segítségével mindenki részt vehet a fotelmadarászatban – olvasható a Tata város Facebook oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában