Programok

2021.11.19. 14:00

Mozduljunk ki ingyen és jótékonyan: íme a 7+1 legjobb program a hétvégére

Nem kell a négy fal között töltenünk a hétvégét: megyeszerte számos ingyenes program kínálja magát, sőt: úgy is gyűjthetünk élményeket, hogy közben jótékonykodunk.

Kemma.hu

Óriási hagyományőrző találkozónak ad otthont Tata

Fotó: 24 Óra

1. Tisztítsuk meg az Öreg-tó medrét!

November 20-án 9 órától kezdhetjük a napot egy különleges tatai sétával egybekötött, igazán hasznos programmal. A szervezők zsákkal, kesztyűvel várnak mindenkit, aki tenni szeretne Tata tisztaságáért. A találkozópont a tatai Platán étterem előtt lesz, ahonnan két csoportban, két koordinátor irányításával indulnak a tómederbe hasznos sétájukra az érdeklődők.

2. Kapjunk KultúrSOKK-ot!

A művészet nem ART programsorozatot váltó KultúrSOKK azokról a fiatalokról – és azoknak a fiataloknak – szól, akik kíváncsiak a “helyi erőkre” és szívesen töltik idejüket egymás és a kultúra társaságában. A sorozat megálmodói azt a cél tűzték maguk elé, hogy a városban és a környékben élő fiatal alkotókat összehozzák a közönséggel, akiket ezúttal Janovszki Csenge népdalénekes ingyenes estjére várnak november 20-án 18-19 óra között a tatabányai József Attila Művelődési Házba.

3. Fussunk egy defibrillátorért!

A 2019-ben indult hagyományt folytatva november 20-án újra megrendezi a Jótékonysági FutÁcs futófesztivált az ácsi önkormányzat a Bartók Béla Művelődési Ház, a Természetjáró Bakancsos Klub, helyi vállalkozók, civilek, sportbarátok bevonásával. A versenyközpont a Zichy parkban lesz, ahonnan három távon indulnak a résztvevők: az 1 kilométeres távra gyerekeket, családokat, nagyszülőket várnak, a rövidtávra nevezőknek 5, a hosszútávosoknak pedig 10 kilométert kell teljesíteniük. A rendezvény és a futás maga is kutyabarát, szívesen látják a „tappancsosokat” is.

A nevezési díj gyerekeknek 500, a felnőtteknek 1500 forint, de a szervezők a nevezési díjak mellett további adományokat is elfogadnak, gondolva azokra, akik nem szeretnének futni, de szívesen segítenének. A verseny teljes bevételét jótékonysági célra ajánlják fel: az idei évben a pénzásási városrész orvosi rendelőjébe szeretnének egy defibrillátor készüléket elhelyezni.

4. Drukkoljunk néptáncegyütteseknek!

Tatabányán a Vértes Agorájában november 20-án négy néptáncegyüttes lép színpadra, hogy minősítést nyerjen, illetve azok rangsorában feljebb lépjen. A Néptáncosok Területi Bemutató Színpadán 13 órától 16 óráig a Langallik Táncegyüttes, a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Regös Táncegyüttes és a Bányász Táncegyüttes egymást váltja a pódiumon. A Martin György Néptáncszövetség szervezte programra a belépés ingyenes.

5. Mentsük meg a sütimanókat!

A tatabányai Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon ingyenes Mozimatiné sorozatában november 21-én 10 órától a Sütimanók című német-osztrák animációs vígjátékot vetítik a kisgyermekesekre gondolva. A fim 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

Az arra járó családok a művelődési házban megnézhetik a Mesés Retro filmplakátok kiállítást, valamint Nyulas-Győrfy Erika (Rika Nyuszi) Papírfont advent és karácsony című, ünnepi munkáit bemutató tárlatát a folyosógalérián.

6. Kukoricázzunk és ropjuk táncházban!

A Kenderke Néptáncegyesület a Pötörke Néptáncegyesületet vendégül látva szervez ingyenes " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Kukoricás táncházat és Ördöngölő koncertet a tatai Református Gyülekezeti Teremben november 20-án. Lesz 15 órától Aprók tánca, kukorica fosztás, csuhézás, majd ringató kukoricás játékok, moldvai táncház, Márton napi játékok, Vág-Garam közi táncok, Ördöngősfüzesi mese és Ördöngős lemezbemutató koncert Hideg Annával, Ördöngősfüzesi tánctanítás, majd 21 órától széki, mezőségi, gyimesi táncház szabadon. A batyus táncházba enni- és innivaló is hozható.

7. Lessük el a kézművesek mesterfogásait!

A Forgórózsa Népművészeti Központ és Csutri Hagyományőrzők izgalmas hagyományőrző programot szervez november 20-án 16.30-tól egészen 23 óráig. A tatabányai Puskin Művelődési Házban fazekas, szövő, gyöngyfűző, szalmafonó, fafaragó, nemezelő, kötélverő foglalkozásokra várják az érdeklődőket a kézműves mesterek.

Azok sem fognak unatkozni, akik inkább táncolnának: 18 órától: Szegvári Emese tart gyerekjátszó, gyermek táncház foglalkozást, 19.30-tól pedig Csabai József és Szabó Kincső kezd szászcsávási tánctanításba. A Puskinban egész este szól majd a muzsika: 18 órától a Góbé zenekar tart hangszerbemutatót és húzza a talpalávalót a gyermek, ifjúsági és felnőtt táncházhoz. Az eseményre a támogató jegy 300 forint, és a közös asztalra süteményt is szívesen fogadnak a szervezők.

7+1 Az angyalok fővárosa lesz Tata a kívánságok karácsonyfájával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában