vadludak

2021.11.07. 09:42

Megdőlhet a tavalyi hatalmas rekord? – Már 20 ezernél több lúd gyülekezik Tatán

Ugyan még csak november elejét tapossuk, de az Öreg-tavon tanyázó vadludak száma már most 20 ezer fölé emelkedett. A sokadalomra akár a rekord is megdőlhet.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatai Vadlúd Sokadalom-Wild Goose Festival in Tata, Hungary

A Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői közösségi oldalukon " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy rohamtempóban gyarapszik az Öreg-tavon éjszakázó ludak száma. Mint írják, október 28-án jelentek meg az első itt éjszakázó lúdcsapatok.

Az Öreg-tó leeresztésével és vízállásának kedvezőbbé válásával napról-napra emelkedik az Öreg-tavon gyülekező vízimadarak mennyisége. November 2-án már a tízezret is meghaladta a ludak száma, egészen pontosan 11 ezer 500 lúd töltötte az éjszakát a tavon. Egy hét leforgása alatt ez a szám majd' a duplájára növekedett. November 5-én már 20 ezer 800 ludat számoltak a szakemberek az Öreg-tavon.

Kiemelik, hogy most még nem tudni, hogy a tavalyi 55 ezres rekordot eléri-e idén a ludak létszáma, de az biztos, hogy a november végi Tatai Vadlúd Sokadalom idejére jelentős mennyiségben gyönyörködhetnek a kilátogatók. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a november 27-én megrendezendő esemény védettségi igazolvánnyal lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában