renoválás

2021.11.29. 19:04

Kétszer megrongálták, most teljes pompájában visszakapta Tata a történelmi kardját

Visszakerült a helyére a Kapucinus Templom előtti díszkard Tatán, amely már kétszer is vandálok áldozatául esett. Most 645 ezer forintból újította fel az önkormányzat.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata város

A hírt a város közösségi oldalán osztotta meg. Arról, hogy miért volt szükség a díszkard renoválására Boglári Zoltán képviselő, a Pénzügyi, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke beszélt videóban.

Mint mondta, tavaly késő ősszel a művészi kidolgozással elkészített kard sajnálatos módon egy vandál támadásnak lett az áldozata, melynek során letört a markolata. Az önkormányzat ezt követően vette fel a kapcsolatot Kotormán Norbert művésszel, aki helyrehozta a rongálók okozta kárt. A képviselő hozzátette: az 1510-es országgyűlés emlékművet már második alkalommal trongálták meg. – Egészen elképesztőnek és szomorúnak tartom, hogy egyesek ezzel vezetik le a fölösleges energiájukat a járványhelyzet idején – részletezte a videóban a politikus.

Kiemelte: megkérnek minden jószívű városlakót, hogy figyeljenek együtt – a már többszörösen felújított – emlékműre és ne hagyják azt, hogy egy újabb rongálásnak legyen kitéve. A hivatalnak összesen 654 ezer forintjába került a kard felújítása, a költségbe a helyiek is beszállhatnak: a megadott számlaszámra bárki utalhat. A renoválás költségeibe egyébként maga Boglári Zoltán is beszállt 20 ezer forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában