koronavírus

2021.11.11. 12:47

Itt vannak az átoltottsági számok: így áll a megye

A kormányzati tájékoztató oldal közölte, hogy megyénk kicsivel az országos átlag alatt van átoltottság szempontjából.

Kemma.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Részletes adatokat közöltek a koronavirus.gov.hu oldalon a a jelenlegi helyzetről, amiből kiderült, hogy az országos átoltottság szempontjából megyénk kicsivel az átlag alatt helyezkedik el 67,3 százalékkal. Egyébként az országos átlag 68,1 százalék. A legmagasabb az átoltottság Pest megyében 74, Fejér megyében 70,6 és Budapesten 70,1 százalék. A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun- Szolnok 59,7, Borsod-Abaúj-Zemplén 61,7, és Hajdú-Bihar 62,2 százalékkal.

Ezúton is kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, az tegye meg! Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál.

A kormányzati portál tájékoztatása szerint a járvány eddigi hullámaitól eltérően jelentősen segíti a védekezést, hogy már van vakcina és a magyar lakosság többsége felvette az oltást. Az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68.1százalékos, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is.

Az Oltási akcióhét (november 22-29.) során az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában