Környe

2021.11.29. 21:00

A kilencvenéves Éva néni szemüveg nélkül olvas

A 90 éves Fikner Györgynét köszöntötte Környén Beke László polgármester, Pankotai Mihályné anyakönyvvezető, és Halász-Becker Anita, az Idősek Klubja nevében.

S. G.

Az ünnepelt Bugár Évaként született 1931. november 22-én Gútoron negyedik gyermekként, majd született még egy testvére. Tízéves volt, amikor édesanyjuk meghalt. Az egyik bátyjával és édesapjával 1947-ben kitelepítették Környére. A család szétszakadt, mivel a többi testvére már házas volt, nekik Csehországba kellett menniük.

Fájdalmas volt számára ezt átélni 16 évesen, de nagyon megszerette a környeieket, akik között már 74 esztendeje él. A köszöntések után Éva néni boldogan idézte fel emlékeit. Párjával már négy éve élt Környén, amikor 1951. november 24-én összeházasodtak. Egy esztendővel később megszületett első gyermekük, Gyurka, majd 1953-ban az ikrek, Józsi és Laci, 1956-ban pedig Márti.

Építkeztek, az új otthonukba 1964-ben költöztek be, jelenleg is ott él az ikrekkel. Mikor még kicsik voltak a gyerekek, a téesztől béreltek földet, ahol cukorrépát, kukoricát kapáltak, és betakarították termény fejében. A tatabányai Szanatóriumban dolgozott takarítónőként, később a KOMÉP-nál helyezkedett el, s onnan ment nyugdíjba. Legidősebb fiát és férjét már eltemette.

Énekelt a Magyar Dalkörben és tagja a Vöröskeresztnek. Még most is szemüveg nélkül olvas, a Dankó Rádió állandó hallgatója, és az állatos filmeket szereti. Lánya kíséretében hetente ellátogat a temetőbe. A nehéz időszakokon a család és a hit segítette át – vallja. A hétköznapokat hét unokája és 17 dédunokája szépíti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában