gazdaság

2021.11.29. 19:44

A japán rugógyárba látogattak a tatai városvezetők

A helyszínen a résztvevők egyeztettek a városfejlesztési elképzelésekről, az állami és önkormányzati intézményrendszeren keresztül igénybe vehető szolgáltatásokról.

Sz. D. K.

Az NHK Spring Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója, Masaneao Ueda meghívására tett látogatást Michl József polgármester vezetésével az önkormányzat küldöttsége a Tatai Ipari Parkban működő gyárban – írta a tata.hu. A vállalat 2015-ben választotta első európai termelőüzemének helyszínéül Tatát, ahol csúcstechnikával gyártják a lengéscsillapító rugókat és a gépkocsi futóművének felfüggesztéseit összekötő stabilizátorrudakat.

Csúcstechnikával gyártják a lengéscsillapító rugókat és a gépkocsi futóművének felfüggesztéseit összekötő stabilizátorrudakat (Fotó: tata.hu)

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az újabb beruházással 2019-ben háromszorosára bővült a tatai üzem, a 32 fős induló létszámot 5 év alatt megtízszerezték, így ma már közel 300 munkavállalót foglalkoztatnak. Árbevételük is folyamatosan emelkedik, az elmúlt évihez képest 30%-os növekedésről számolhatnak be.

Köszönet

Michl József polgármester megköszönte a meghívást, külön kiemelve Pöltl Balázs gyártási igazgató aktív közreműködését a találkozó megvalósulásában. Tata polgármestere örömét fejezte ki, hogy a kezdeti ígéretüket megtartva nagy lendülettel fejlődtek, és így több száz embernek biztosítják munkajövedelemmel a megélhetését. Az a magas szintű technológia, amit a rugógyár képvisel, Tata számára is töretlen fejlődést hozott – tette hozzá.

Gyártókapacitásuk a 2. üzemcsarnok beindításával jelentősen megerősödött, bár az autóiparban most tapasztalható alapanyaghiány a cég működését is befolyásolta, erőforrásaik kihasználtsága jelenleg 60 százalék körülinek mondható. A japán vállalat a beruházási terveit a megrendelések növekedésének függvényében kívánja a későbbiekben megvalósítani, távlati terveikben környezetvédelmi beruházások is szerepelnek.

Az a magas szintű technológia, amit a rugógyár képvisel, Tata számára is töretlen fejlődést hozott (Fotó: tata.hu)

A helyszínen a résztvevők egyeztettek a városfejlesztési elképzelésekről, az állami és önkormányzati intézményrendszeren keresztül igénybe vehető szolgáltatásokról. A további együttműködés érdekében a delegációban jelen volt Ströcker Zoltán, a Tatai Járási Hivatal vezetője is, aki a munkavállalói oltásokkal kapcsolatos szervezési segítségnyújtás mellett a munkaerőigényeik kielégítéséhez ajánlotta fel a járási hivatal támogatását.

Ezek is érdekelhetik