Jótékonykodás

2021.11.01. 08:47

110 ezer forintot gyűjtöttek a terepjárósok a könyvekkel

Nemrégiben ért véget a tatabányai önkéntesek által szervezett jótékonysági könyvvásár. Az eseményről Körösladányi Zsombort, a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét kérdeztük.

Szász Dalma Kitti

Első jótékonysági könyvvásár a terepjárós önkéntesek jóvoltából.

Forrás: Beküldött

A közelmúltban zárult az az ötnapos jótékonysági könyvvásár, amelyet a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezett Kertvárosban, a Bányász Művelődési Házban. Körösladányi Zsombor, az egyesület elnöke elmondta, hogy minden könyv és DVD jelképes, 50 forintos áron volt megvásárolható.

Az egyesület célja az volt, hogy ezzel plusz bevételhez jussanak, mivel az ősz beköszöntével bázishelyük rezsiköltségei igencsak megnövekedtek. – Voltak akik csak egy olvasmányt vásároltak, de ennek ellenére az összeg többszörösét dobták be a kasszába. Akadtak olyanok is, akik minden nap kilátogattak és egy-egy új könyvvel távoztak, de megesett az is, hogy nem vásároltak csak adományoztak – elevenítette fel a jótékonysági vásár napjait Zsombor.

Hozzátette: nagyjából háromezer kiadvánnyal kezdték meg a börzét, amit egy kedves felajánló által megdupláztak, és menet közben több adakozónak köszönhetően a készlet még pár százzal bővülhetett. A kilátogatók kedvükre válogathattak, hiszen minden korosztály megtalálta azt, amire szüksége volt. A portékák között voltak regények, kötelező olvasmányok, krimik, a gasztronómia szerelmesei pedig többféle szakácskönyvből is szemezgethettek.

Az önkéntesek az esemény záróráján összesen száztízezer forintot számoltak össze a dobozból. – Noha rengeteg könyv megmaradt, még sincs okunk a panaszra, terveink között az is szerepel, hogy tavasszal egy újabb könyvvásárt kezdeményezünk. Addig pedig lesz időnk újakat beszerezni és a már meglévő készletünket kibővíteni. A befolyt összegért rendkívül hálásak vagyunk – fűzte hozzá az egyesület vezetője.

Jó ötletnek tűnt

A könyvvásárt a környei börze ihlette meg, amelyet hasonló célokkal rendeztek meg a közelmúltban. Az önkénteseknek a helyszín kiválasztásával nem akadt gondjuk, hiszen hosszú évek óta jó viszonyt ápolnak a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonnal. Körösladányi Zsombor elmondta, hogy számtalan alkalommal együttműködnek és segítjük egymás munkáját. Így nem is volt kérdéses, hogy az első ilyen kezdeményezésüknek az intézmény ad majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában