ügyek

2021.10.15. 17:30

Zsarolás vagy rágalmazás? Polgármestere után a DK-s Lusztig is perre megy Tatabányán

„Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!” – állította Popovics Judit, aki szerint azért nem indult el végül az ellenzéki előválasztáson, mert Tatabánya alpolgármestere, Lusztig Péter (DK) arra intette, ha megteszi, „nehézségei lesznek”. Lusztig rágalmazásért perli a valaha általa is támogatott tatai képviselőt.

B. K.

A Kodály téri Zenepavilonnál mutatta be tatai polgármester-jelöltjét, Dr. Popovics Juditot csütörtökön az ellenzéki összefogás.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A kijelentésre reagálva a DK közleményt adott ki, amely szerint „A Márki-Zay Péter köreihez tartozó Popovics Judit szerda este közösségi oldalán állította, hogy a Demokratikus Koalíció tatabányai alpolgármestere, Lusztig Péter megzsarolta, majd megfenyegette. A Demokratikus Koalíció és Lusztig Péter tatabányai alpolgármester is büntetőfeljelentést tesz Popovics Judit ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. Lusztig Péter nem ígért államtitkári pozíciót Márki-Zay emberének, és nem is fenyegette őt, a macskáját, a gyerekeit, vagy a szüleit” – áll többek között a közleményben.

Popovics Judit azt követően állt a nyilvánosság elé, hogy az ellenzéki előválasztás során Márky-Zay Péter kijelentette, tudomása van arról, hogy több esetben zsaroló módon lépett fel a Demokratikus Koalíció más ellenzéki jelöltekkel szemben. Popovics a tatai-tatabányai körzetben indult volna az ellenzéki előválasztáson, de állítása szerint „személyesen Gyurcsány Ferenc akadályozta meg, hogy bármelyik párttól is befogadó nyilatkozatot kapjon”.

A jelenleg Tatán önkormányzati képviselőként tevékenykedő politikus kijelentése azért is meglepő, mert Popovics 2019-ben még az MSZP-DK-Jobbik-Momentum közös jelötjeként szerzett mandátumot. Most azonban azt állította, hogy „Márki-Zay Péter igazat mondott, engem is megzsarolt a DK!”.

Elmondása szerint idén nyáron Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter egy közös kávézás alkalmával azt kérte, „ne zavarogjon civilként” a választáson, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. Popovics állítása szerint cserébe azt az ígéretet kapta, hogy ha nem indul el az ellenzéki előválasztáson, „bárhol államtitkári állást kap majd”. A politikus hozzátette: miután nem fogadta el az ajánlatot, fenyegetéseket kapott, pontosabban, hogy Lusztig Péter alpolgármester azt mondta, hogy „nehézségei lesznek, hogy idősek a szüleim, hogy vannak állataim, hogy vannak fiaim, akiket én szeretek” – mondta Popovics Judit.

 

Lusztig Péter és a Demokratikus Koalíció minderre reagálva közölte, hogy Popovics állításai hamisak, és rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesznek ellene. Nem ez az első, nagy nyilvánosság előtt zajló, és feljelentésig fajuló ellenzéki összetűzés az elmúlt hetekben Tatabányán.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Demokratikus Koalícióból a nyár folyamán kilépő Hoffer Dávid tatabányai képviselő éles hangú közleményben több súlyos vádat is megfogalmazott volt pártja vezetésével, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármesterrel szemben. A képviselő többek között azt írta, hogy „szavazatom miatt a városházán dolgozó́ édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó́ polgármester”, valamint hogy „aki közelebbről megtapasztalta a polgármester vezetési stílusát, aki belátott már a bájos mosoly mögé́, olyan nagyon nem is lepődhet meg ezen.”

A képviselő továbbá arról is írt, hogy Varju László́, a DK alelnöke fenyegető̋ hangnemben egy közgyűlési döntéskor szavazata megváltoztatására utasította. Szücsné Posztovics Ilona a kijelentésekre reagálva közölte, hogy Hoffer közleménye „kilenc, a személyemet és az önkormányzatot érintő olyan állítást tartalmaz, amelyek miatt jogászokkal konzultáltam, majd feljelentést tettem.”

Ahogy Popovics Judit esetében, úgy Hoffer Dávid esetben is felmerült Lusztig Péter (DK) alpolgármester személye. Hoffer többek között azt állította, hogy a DK-ból történő kilépése főként Lusztig Péter miatt történt, akinek

„vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló́ alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rossz ízű utasítgatásokra futotta.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában