Megemlékezés

2021.10.26. 08:41

Völner Pál a jelen szirénhangjainak veszélyére hívta fel a figyelmet

Verses-zenés műsorral emlékeztek meg Táton az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, amiből erőt kell merítenünk a jelen veszélyeivel szemben.

W. P.

Verses-zenés műsorral emlékeztek meg Táton az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, amiből erőt kell merítenünk a jelen veszélyeivel szemben.

Fotó: Walczer Patrik

Szombaton a hagyományokhoz híven az újtelepi városrészen található emlékműnél a III. Béla Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjainak verses-zenés műsorával emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A jelenlévők a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar közreműködésével elénekelték a Himnuszt, majd következett a produkció, melyben felidézték, hogyan jutottunk el a forradalom véres leveréséig.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: a történelem során mindig voltak olyan külső erők, melyek uralmuk alá akarták vetni országunkat, de népünk legjobbjai ennek a nyomásnak mindig ellenálltak. Véleménye szerint most is erőt kell mutatnunk és nem szabad engednünk a szirénhangoknak, melyek ismét be akarnak csapni bennünket. A rendezvényen elsőként dr. Völner Pál és Turi Lajos polgármester koszorúzott, majd elhelyezték az emlékműnél a helyi önkormányzat, az egyházközség, az intézmények, a civil szervezetek és a politikai foglyok szövetségének virágait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában