állatok világnapja

2021.10.10. 15:36

Trükkös bemutatók, adományozás: állati jó hétvége volt Tatán és Tatabányán (Fotók)

Színes programokkal tisztelegtek az állatok világnapja előtt megyénk több városában is. A szervezők célja volt felhívni a figyelmet a jószágok felelősségteljes tartására.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleinter Ingrid

Több mint kétszázan fordultak meg az ebrendészeti telep szombati programján, ami az állatok világnapjára hivatott felhívni sokak figyelmét. Ugyan október 4-re esik a jeles ünnep, a gondozók úgy gondolták, hogy felhőtlen ünnepnek nézhetnek elébe a hétvégén. Ez pedig szó szerint is így volt, ragyogó napsütés mellett sikerült megszervezni a programokat.

Az érdeklődők természetesen nem érkeztek üres kézzel: halmokban gyűltek az adományok, a sok konzerv és kilószámra a száraztáp. A legtöbb adakozó kihasználta az alkalmat, pórázt ragadott és megsétáltatta a Bogáncs úti telep kutyusait. Jelenleg harminc kutyát és 16 macskát gondoz Bányai Krisztina és csapata, akik zömmel Tatabánya környékéről befogott keverék jószágok, de leadott állatok is vannak. Fajtatiszta például és nagyon várja gazdáját Cézár, a 9 éves Kaukázusi juhászkutya, de Rotiróz is, az 5 év körüli Rottweiler, akit néhány hónappal ezelőtt, Mésztelep környékén találtak.

Egyebek mellett az ő fotójuk, videójuk is megtalálhatóak megannyi fórumon, de Bányai Krisztina bízik benne, hogy ez a világnapi rendezvény is egyike lehet a gazdásítást elősegítő akcióknak. Szemlátomást így is volt, sokan érdeklődtek a kutyusok felől és a néhány hetes kiscicák is osztatlan sikert arattak. A jó hangulatot fokozta egy közös ebéd, Negre Zsuzsanna arcfestő standja és Somlainé Szlávik Éva és Loncsi kutyus rögtönzött kutyabemutatója.

Tatán is megemlékeztek a világnapról. Első alkalommal gyűltek össze az állatbarátok az Öreg-tó Hotel és Rendezvénytér udvarán, hogy remek napot töltsön együtt kutya és gazda. Sokan érkeztek a nap főszereplőivel, négylábú kísérettel, hogy testközelből is lehetőség legyen ellesni néhány jótanácsot. Lehetőség nyílt Dr. Mérő Gábor állatorvossal egyeztetni, beszélgetni más gazdákkal és segítséget kérni betanított ebek vezetőitől, miként válhat kutyusunkból még inkább nevelt jószág.

Az első fellépő Takács Zsófi volt Zoé kutyával, akik trükkbemutatóval készültek. A labrador szépen teljesített, azonban a mosolygós gyermekarcoknak alig tudott ellenállni és hatalmas puszikkal köszönte meg a figyelmet. A műsor elemein kívül egyfajta vásári hangulat volt a jellemző. Egész nap pórázok, jutalomfalatok, fekhelyek és tápok széles választéka fogadta a látogatót.

További részleteket a 24 Óra október 11-i számában olvasatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában