településfásítás

2021.10.22. 05:53

Ovisokkal és iskolásokkal ültettek facsemetéket Tarjánban

Az országos településfásítási program nyertes pályázatának köszönhetően harminc facsemetét ültetnek el hamarosan a településen. Három már most a végleges helyére került: a Szabadidő- és Fesztivál Parkba.

Sugár G.

Zambó Péter, az Agrármisztérium erdőkért felelős államtitkára az ünnepségen kiemelte: az elmúlt harminc év legnagyobb fásítási programja zajlik, ahol 1362 település jutott új facsemetékhez. Az új erdők telepítése csaknem negyven hektáron valósul meg. Jelenleg 24 ezer facsemetét pályáztattak meg, s a megyénkből Tarján mellett még tucatnyi település nyert.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

Dr. Kozma Ákos alapvető jogok biztosa a jövőről való gondoskodásnak nevezte ezt a projektet, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke a klímavédelmet és szemléletformálást emelte ki. Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a hagyományőrző település fejlesztéseiről szólt, majd Klinger Tamás polgármester köszönte meg az együttműködők támogatását. A német nemzetiségi óvoda és általános iskola műsora után a résztvevők elültették a három facsemetét. Sugár G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában