Flashmob

2021.10.15. 14:35

Megható videó a fehér bot napján: ipari hulladékkal zenéltek gyerekek Esztergomban

Egyedi hangkeltő eszközökkel adtak elő különleges performanszt. A vakok és gyengénlátók világnapjára hívták fel a figyelmet.

Pöltl Zoltán

Egyedi hangkeltő eszközökkel adtak elő különleges performanszt. A vakok és gyengénlátók világnapjára hívták fel a figyelmet.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Hangot adunk! címmel emlékezetes és zajos flashmobot szervezett az október 15-én Eurohíd Alapítvány Esztergom főterére. Az eseményre a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő IRMÁK Támogatott Lakhatás fiataljai készítettek hangszereket ipari hulladékból.

Az egyik egy kábelelvezető flexicső volt, a másik pedig elhasználódott számítógép-klaviatúra. A flexicső megpörgetésével váltakozó magasságú, fütyülő hangot lehetett kelteni, a klaviatúra pedig a ritmushangszer volt.

Rimóczi István, a Bélaműhely vezetője vezényelte a flashmob-zenekart (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

A hangulatos akcióhoz a Montágh Imre készségfejlesztő iskola diákjainak és tanárainak egy csoportja is csatlakozott. A megmozdulás célja az volt, hogy a szélesebb közönség figyelmét a vakok és gyengénlátók sajátságos világára, a közösségi helyeken, közterületeken őket segítő akadálymentesítés fontosságára, a társadalomba való beilleszkedésük segítésére irányítsák.

Rimóczi István, a Bélaműhely vezetője, aki az ipari hulladékokból készült hangszerek megálmodója és a zenekar vezényléséért felelős irányító volt, az akcióról azt is elmondta, hogy ezeket az instrumentumokat pár napja megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberekkel közösen készítették el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában