nosztalgia

2021.10.26. 06:06

Hatalmas tömeg, nótaszó: a történelem egy darabja gördült be Tokodra

Több százan fogadták a vasútállomásra begördülő gőzmozdonyt, mely a MÁV Rail Tours Kft. jóvoltából a Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között program keretében háromnegyed órán át várakozott a településen.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A szerelvény délelőtt érkezett meg Esztergomba, ahonnan továbbment Nyergesújfalura, végül a tokodi pihenőt beiktatva Esztergom érintésével tért vissza Budapestre.

Nótaszóval fogadták a gőzöst (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A tokodi önkormányzat jóvoltából némi harapnivalóval, üdítővel és finom nedűkkel fogadták a vendégeket az állomáson, sőt népviseletbe öltözött asszonyok és a Kék Nefelejcs Nótakör zeneszóval üdvözölte azokat, akik aznap jegyet váltottak az utazásra. Amíg a gőzmozdonyt feltöltötték vízzel, addig az érdeklődők felszállhattak a mozdonyra és teljes hosszában végigjárhatták az egymástól különböző kocsikat, melyek között találtunk fapados, étkező és kabinos változatot is. Indulása előtt a peronon vonatozó nótakörösök elénekelték a Megy a gőzős… című dalt, majd a tömeg búcsút intett a szerelvénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában