a múlt egy darabja

2021.10.13. 16:13

16 éves palackposta Komáromban: német édesanyához vezettek a szálak (videó)

A Dunából halászták ki a palackpostát, amelyet három német lány dobott a folyóba. Az egyikőjükkel sikerült is felvenni a kapcsolatot.

kemma.hu

Forrás: KÖSZ

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők, azaz a KÖSZ Komárom környékén a szőnyi Duna-parton szervezett szemétszedési akciójukon egy 16 évvel ezelőtt a Dunába dobott palackpostára bukkantak. A műanyag üdítős flakonba tett levelet két, Komáromban nyaraló német diáklány „adta fel”.

A KÖSZ-ösök fel is bontották a palackot, a levél sértetlen állapotban került elő belőle. A palackposta felbontásról videót is készítettek, amelyen a levél is jól látható.

A levelet 2005-ben írta három német lány, Johanna, Sina és Mirka, akik Komáromban nyaraltak azon a nyáron. A Naumburgból származó lányok akkor 8-13 évesek voltak. Naumburg egyébként Komárom testvérvárosa, és egy partnerségi programon belül üdültek nálunk a levélírók, akik a frappáns „ez egy palackposta” felütéssel kezdték irományukat.

Az egyik lánnyal a palack megtalálása után hamar fel is tudták venni a kapcsolatot az önkéntesek. Hille Werner – aki a Komárom–Naumburg testvérvárosi kapcsolatokért felel a német településen – kötötte össze őket Johannával, aki 2005-ben tizenhárom éves volt, és gyerekkorában általában heteket töltött a családjával hazánkban, az iskolai szünetekben. A ma már 29 éves hölgy házas, Naumburg/Hessenben él. Két kislánya van, a 22 hónapos Emma és a hamarosan 6 hónapos Frida.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában