víziközmű-fejlesztés

2021.10.29. 17:41

1500 köbméteres víztornyot építhetnek Komáromban

A cél Komárom ivóvízellátásának bővítése a város ipari parkjának víziközműhálózat-fejlesztésével. A közbeszerzés kiírásból derültek ki a részletek.

Kemma.hu

Forrás: pixabay.com

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Komárom önkormányzata kihirdette a komáromi kutak felújításáról szóló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásában megvalósuló projekt nyertes ajánlattevőit, írja a magyarepitok.hu. A Közbeszerzési Hatóság oldalán található információk szerint a tervezéssel egybekötött kivitelezéseket a Mészáros és Mészáros Kft. az EuroAszfalt Kft.-vel konzorciumban végzi el.

A hirdetmény szerint a feladat három részből áll:

  • Komárom ivóvízellátásának bővítése a parti szűrésű fúrt kutak felújításával: a város parti szűrésű fúrt kútjainak felújítása során folyamatos üzemmenet biztosítása mellett − az 12 ezer köbméter/nap vízbázis kapacitásának biztosítása érdekében − a tartalék kutakat újból üzembe helyezik.

  • A kutak korszerűsítésekor – többek között – elvégzik azok bélelését, betétszűrőzését, kicserélik a villamos szekrényeket és az erősáramú kábeleket, szivattyút építenek be, felújítják a kutak bekötővezetékeit. A kutakat irányítástechnikai rendszerbe integrálják, és a kútfejek aknáit árvízvédelmi szempontok miatt kiemelik.

  • a város ivóvízellátásának bővítése érdekében emellett megtörténik a kutak gyűjtővezetékeinek és udvartéri vezetékeinek, valamint a Komárom és Ács közötti távvezeték kiváltása. Az új nyomvonalon 50 keresztezéssel kell számolni.
  • a Komáromi Ipari Park víziközmű-hálózatának fejlesztése: ennek érdekében az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV Zrt.) regionális vízellátó rendszeréhez kapcsolódóan Tata és Komárom között egy olyan nagy kapacitású regionális ivóvíz-távvezeték kiépítése szükséges, melyen keresztül Tata és Tatabánya karszt-vízbázisaiból naponta 10 ezer köbméter ivóvíz juttatható el a komáromi ivóvízellátó rendszerbe.

  • A távvezeték tervezett nyomvonalán körülbelül 50 út, vasút és vízfolyás keresztezéssel kell kalkulálni, továbbá Komáromban szükséges egy új, 1500 köbméteres víztorony tervezése és építése.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában