dupla ünnep

2021.09.25. 22:18

Kettős évfordulót ünnepeltek a Puskinban

Kettős ünnepre hívta tagjait a Felsőgallai Bányász Szakszervezet.

S. G.

A bányásznaphoz kapcsolódóan megemlékeztek alakulásuk harmincötödik évfordulójáról és köszöntötték a több évtizede hozzájuk csatlakozott társaikat.

A Puskin Művelődési Házban szervezték meg a programot, mivel a Felsőgallai Bányász Szakszervezet székhelyét, a Széchenyi Művelődési Házat felújítják. A meghívottak olyan hölgyek és urak voltak, akik valamilyen módon kötődtek a bányászathoz.

Kucsera Ferencné, a szakszervezet vezetője köszöntötte az érkezőket, majd a több évtizedes szakszervezeti múlttal rendelkezők vehettek át ajándékot. Ötven éve szakszervezeti tag Csíkos Jánosné és Olaszné Vági Ágnes; hatvan esztendeje Vasas Mihály, Halla Béláné, Kuti Istvánné, Kálna Sándorné, Ódor Zoltánné és Szabóné Lovasi Mária; hatvanöt éve tagja a közösségnek Fakli Károly, Hamburger Antalné, valamint Hasenfrancz Ferenc. Hetven éves évfordulót ünnepelhet a nyolcvan­nyolc esztendős Hodop Ferencné. Pál Béla vezetőségi tag bemutatta Ladányi Andrást, akinek hetekkel ezelőtt jelent meg ötvennyolcadik kötete. Szücsné Posztovics Ilona polgármester köszöntőjében kiemelte: a város nagy figyelmet fordít az idősek ellátására, újjáalakították az Idősügyi Tanácsot is.

Kucsera Ferencné ismertette a Felsőgallai Bányász Szakszervezet elmúlt harmincöt évének jelentősebb állomásait. Felsőgallán, a mostani postaközben, a régi kultúrházban alakult a csoport, amely hamar kinőtte az akkori épületet. Társadalmi munkában is segítették ezért a jelenlegi művelődési ház építését. A korábban 270 tagot is számláló csoportnak jelenleg 130 tagja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában