100 ezer forint jutalom

2021.09.25. 22:23

Elsőként kapták meg az elismerést

Két település önkormányzata kapta a megyei idősügyi tanács által alapított Idősbarát Önkormányzat Díjat, amelyet a tavalyi alapítás óta elsőként adnak át.

P. J.

Az elismeréssel az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja jutalmazni a tanács. Az a cél, hogy az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét elismerje, hozzájáruljon a helyi szintű aktív időspolitika megerősítéséhez, a helyi idősügyi tevékenység segítéséhez.

A díjat a megyei idősügyi tanács évente ítéli oda, amely az erkölcsi elismerés és az oklevél mellett 100 ezer forintos pénzjutalommal jár. A díj átadása minden évben az idősek napja alkalmából rendezett ünnepségen történik. Elsőként Héregen adják át a házigazda díját pénteken, a héregi nyugdíjasklub jubileumi megemlékezésén.

A megyei idősügyi tanács Popovics Györgynek, a megyei közgyűlés elnökének a kezdeményezésére jött létre 2019-ben, az idősek világnapján. A cél egy olyan fórum létrehozása volt, amely a szűkebb hazánkban élő időskorúak érdekeit feltárja, megfogalmazza és képviseli, és ahol az érintettek az őket leginkább érintő kérdésekben el tudják mondani véleményüket.

A megyei Idősbarát Önkormányzat Díjat Romanek Etelka, a megyei önkormányzat alelnöke kezdeményezésre alapították. Az elismerés két kategóriában adható, az 1500 lélekszám alatti, valamint az 1501 és 6000 közötti lakosságszámú települések számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában