figyelem

2021.09.08. 13:40

Cseh Laci is a hazai termékek mellé állt a Coop Rally-n

Vecsés után Bábolnára érkezett a Coop Rally szerda délelőtt. Az üzletlánc a hazai élelmiszertermelés elkötelezett támogatójaként a korábbi évek hagyományait követve immár 15. alkalommal indult útjára a minőségi, hazai élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító „versenyt”.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A szakmai program megrendezésének jubileumi évfordulójára némileg árnyékot vetett a tavalyi sajátos járványügyi helyzet, így az akkori halasztás során az idén tarthatták meg a jubileumi rendezvényt. A sajtó képviselőinek a házigazda Partner In Pet Food Hungária Kft. bábolnai telephelyén számoltak be a program lényegi momentumairól és az állateledel agráriumban betöltött kiemelkedő szerepéről. Ez volt a rendezvény második állomása.

A helyi önkormányzat nevében Zsidi Sándor alpolgármester megtiszteltetésnek nevezte a szervezés lehetőségét. Mersich Mátyás, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja a felelősségteljes állattartás fontosságát hangsúlyozta, és büszkén számolt be az állateledel – főként a kutya-, macskaeledelek – egyre növekvő forgalmáról.

– A rendezvény egyik fontos üzenete, hogy nagy jövő előtt áll az ágazat – emelte ki beszédében Erdős Norbert, az Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, aki számokkal is alátámasztotta az elhangzottakat. Mint mondta, a hazai export 6,9 százaléka állateledel. Megemlítette azt is, hogy az agráriumban bruttó 334 ezer forintos átlagkeresetet bőven túlszárnyalja az ágazat, bruttó 477 ezer 805 forintos átlagkeresettel.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott utalt arra, hogy a pandémia ideje alatt kiemelten fontos szerepet kaptak a minőségi élelmiszerek, amik nemcsak a család számára, de a házikedvencek számára is kiemelten fontos volt. A házigazda szerepében Kedves Ferenc ügyvezető igazgatója fogadta a rally második állomásának résztvevőit, akik között ott voltak a forgalmazók, a gyártók, médiában dolgozó neves emberek és híres sportolók is.

Többek között Tokár Tamás műsorvezető, aki a konferanszié szerepét töltötte be az egyik legjelentősebb agrárrendezvényen. Sváby András riporter és kutyusa, Karcsika is tiszteletét tette a helyszínen, valamint Cseh László, világ- és Európa-bajnok úszó, és ott volt Kemény Dénes világhírű vízilabdaedző is.

A COOP Rally következő állomása Beled lesz, majd Sárvár, Badacsomytomaj, Siófok lesz még szerdán. Két nap alatt 817 kilométert tesznek meg. A résztvevők hat, a magyar gazdaság kiemelkedő gyártóközpontjához, valamint két COOP tagvállalathoz (Coop-üzlethez) látogatnak el az idei szakmai programon.

Hagyományteremtő céllal 2006-ban rendezték meg az I. Coop Rally-t, ami lehetőséget nyújt arra, hogy Magyarország legjelentősebb kereskedelmi, gyártó és feldolgozó cégeinek vezetői, a kormány gazdasággal és kereskedelemmel foglalkozó szakemberei, továbbá a helyi önkormányzatok vezetői találkozzanak és véleményt cseréljenek egymással.

További részletek a 24 Óra szeptember 9-i számában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában