Tatabánya

2021.09.03. 09:00

21. századi robotika játékos formába öntve

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének koordinálásával a szeptember elején újraindul a legórobot-építő és -programozói szakkör a 7–10. évfolyamos, műszaki érdeklődésű diákok számára – olvasható az intézmény weboldalán.

R. V.

A foglalkozásokon saját tervezésű, valamint legórobotokat építhetnek, programozhatnak a diákok szabadon engedve a fantáziájukat, átélve az alkotómunka örömét, megismerve az automatizálás és a robotika világát. A legó alapjai mellett szélesebb ismereteket is elsajátíthatnak a diákok játékos formában – 3D-nyomtatás, áramkörépítés, okosház-robotika, megújuló energetika, fenntarthatósági kérdések.

Emellett betekintést nyerhetnek az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének és Passzív Házának lehetőségeibe is – ahol a megújuló energia, körforgásos gazdaság, ipari szimbiózis, szolár mobilitás, szerelési és egyéb projektfeladatok demonstrálása történik majd – a Kutatók éjszakája, nyílt napok és egyéb rendezvények keretében.

A heti rendszerességű foglalkozások mellett a későbbiekben az iskolai szünetekben 1-2 hetes nyári táborokat is szerveznek, valamint a B&O Engineering Kft. új komáromi székházában lévő Edutus-tárgyalóban megtartott B&O Akadémia-foglalkozásokat összehangolják az Edutus Egyetem legórobot-építési és -programozási versenyeire felkészítő szakköri foglalkozásaival, amelyekhez a szervezők pályázati források bevonását is tervezik.

A szakkör vezetője Varga István, a TSZC Bánki-Péch Technikum villamosmérnök mérnöktanára lesz, akinek a szakkörök szervezésében, versenyekre való felkészítésében jelentős szakmai tapasztalatai és eredményei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában