sokan, együtt

2021.08.18. 07:00

Példaértékű munkát végez a tatabányai nagycsaládosok egyesülete

Csaknem kétszázan vettek részt azon a regionális találkozón, melyet a Tatabányai Nagycsaládosok Egyesülete szervezett a Nomád Kempingben.

Wágner Zs.

Csaknem kétszázan vettek részt a nagycsaládosok találkozóján

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. Zs.s

Rengeteg programmal készültek a szervezők, így a vendégek, akik az ország különböző pontjairól érkeztek, bőven tudtak kedvükre való elfoglaltságot választani. A szombat reggel, miután megérkezett a mosonmagyaróvári és a győri különítmény, zumbával kezdődött majd KRESZ-tesztekkel folytatódott, de volt játszóház és a lufit hajtogató bohóc standja előtt is nagy volt a jövés-menés.

Csaknem kétszázan vettek részt a találkozón
Fotó: W. Zs.s / 24 Óra

A kreatív játékok között szerepelt az „Egy perc és nyersz”, melynek során a megszerzett pecséteket lehetett ajándékokra váltani. Volt gasztronómiai megmérettetés, három hatalmas kondérban rotyogott a kolbászos lecsó. A házigazdákon túl az „óvári” csapat is kivette részét a főzésből, és mindenki ajándék fakanállal térhetett haza. Népszerű volt a Turul-túra, de kétség kívül az egyik leglátványosabb program volt a TUnderground Club tagjainak motoros bevonulása. A gyerekek legnagyobb örömére kipróbálhatták a járgányokat, a bátrabbak pedig – szigorúan sofőrrel együtt – mehettek egy-két kört a Turul-madárig.

– Tatabánya először ad helyszínt a régiós családi napnak – nyilatkozta lapunknak Nyírő Ferencné Melinda, aki elárulta azt is, hogy a közeljövőben még milyen jelentős esemény szervezésében vesznek részt. – Egyesületünk fennállásának jubileumi évfordulóját ünnepeljük az év végén, állófogadással és kulturális műsorral – zárta szavait a vezető.

Csaknem kétszáz egyesület tartozik az országos szervezethez. Példaértékű a tatabányai egyesület vezetése, egy év alatt csaknem duplájára nőtt a taglétszám, 84 tagcsalád van jelenleg. Ezt már Kardosné Gyurkó Katalintól, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vezetőjétől tudtuk meg, aki jelenlétével emelte az esemény jelentőségét.

Jubilál a nagycsaládosok egyesülete

Decemberben lesz huszonöt éve annak, hogy az egyesület összefogja a nagycsaládosokat, a Tatabányán és a környékén élő három- vagy többgyermekeseket. Hitvallásuk a kezdetektől mit sem változott, az érintettek életkörülményeit elviselhetőbbé teszik és ennek érdekében minden adódó lehetőséget megragadnak. Az egyesület tevékenysége széles körű, mindközül a közösségépítés, az értékek felmutatása és az érdekvédelem a legfontosabb. A régiós találkozó remek példája volt az alapelvek gyakorlati megvalósításának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában