demonstráció

2021.07.09. 15:31

Motorosra támadtak a tüntetők a szlovák határon (videók)

A szigorúbb határellenőrzés miatt tüntetnek több helyen Szlovákiában.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. L.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 9-től szigorodott a határellenőrzés Szlovákiában. Ezt követően csak az oltottak közlekedhetnek szabadon a határon, azok számára pedig, akik nincsenek beoltva, függetlenül attól, hogy milyen jelzésű országból térnek haza, kötelező lesz a karantén. Ennek hossza tizennégy nap, de az ötödik napon készült negatív PCR-teszt eredményének bitrtokában meg lehet szakítani. Emiatt több helyen is tüntetők gyűltek össze a határnál pénteken.

A szlovák rendőrség közleménye szerint több határátkelőn is torlódással kell számolni. Denisa Bárdyová, a szlovákiai Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a fennakadásokat azok a tiltakozó állampolgárok okozzák, akik blokkolnak egyes átkelőket – írja az Új Szó.

Észa-Komáromban nyolc órától délig blokád zárta el az autósok útját az Erzsébet hídon, ahol körülbelül 40, meglehetősen harcias ember várakozott, akik senkit nem engedtek át. Hiába könyörgött nekik szinte sírva egy kisgyereke anyuka, aki a munkahelyére igyekezett, nem tudott áthaladni.

Egy motoros megpróbált szépen lassan elhaladni közöttük, de őt mintegy húsz tüntető a földre lökte, a motorral együtt, végül a rendőröknek kellett közbelépni.

Az autósok többsége dühös volt a tüntetőkre, ahogy a Facebook kommentelők közül is sokan elmarasztalóan nyilatkoztak az akcióról. Keszegh Béla az Új Szónak azt mondta, a városháza nem kapott róla hivatalos értesítést, a megyei rendőrszóvivő is azt mondta, nem volt bejelentve a komáromi tüntetés. A lap a párkányi blokádról azt írja, az eseményt a szlovákiai magyar oltásellenes és egyben szélsőjobboldali szereplők a szlovák nacionalistákkal közösen szervezik.

Információnk szerint Esztergomban, a Mária Valéria hídon a demonstráció miatt 20 óráig nem engedik át az autósokat, csak gyalogosan lehet átjutni a határon.

FRISS: A rendőrség 15 órakor közzétett tájékoztatása szerint megszűnt a lezárás a Mária Valéria hídon, így mind a gyalogos, mind az autós forgalom zavartalan Szlovákia irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában